AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Doktora icin kac kredi gerekiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Doktora için kaç kredi gerekiyor?​

Doktora Programı (Lisans Diploması ile kabul edilenler) Doktora süresi en az 10 yarıyıl; en fazla 14 yarıyıldır. Toplam 14 ders, 2 seminer ve (42 kredi / 120 AKTS), yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 300 AKTS’ den oluşur.

Doktora dersleri kaç AKTS?​

Doktora dersleri kaç AKTS?
Doktora programı, 120 AKTS ders döneminde 120 AKTS tez döneminde kazanılmak üzere toplam 240 AKTS kredisinden oluşur. İlk dört dönem ders dönemi, ikinci dört dönem ise tez dönemidir.

Yüksek lisans yapmak şart mı?​

Yüksek lisans şart mı? Bazı meslekler, mesela bir öğretim görevlisi olmak ya da bir Ar-Ge görevlisi olmak, yüksek lisans derecesi gerektirir. Bu mesleklerden birinde bir kariyer planlıyorsanız, lisansınızı tamamladıktan hemen sonra yüksek lisansa başlamanız gereklidir.
(2) Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam yirmi bir krediden ve bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur.

Doktora dondurulabilir mi?​

Doktora dondurulabilir mi?
Buna göre, koronavirüs salgını nedeniyle önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören öğrenciler, talep etmeleri halinde 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı bahar döneminde kayıtlarını dondurabilecek. Kayıt dondurulan süre, azami süreden sayılmayacak.

Doktora ne kadar süre dondurulur?​

(3) Azami kayıt dondurma süresi; bilimsel hazırlık programı ve tezsiz yüksek lisansta bir yarıyıl, tezli yüksek lisansta iki yarıyıl, doktora/sanatta yeterlikte dört yarıyıl, askerlik, tutukluluk ve mahkûmiyet durumlarında ise bu hallerin süresi kadardır.

Doktora kayıt dondurma nasıl yapılır?​

Doktora kayıt dondurma nasıl yapılır?
Başvuru nedeninizi anlatan ve gerekli mazeretleri içeren bir dilekçe yazılır. Dilekçe içerisinde bahsedilen mazeretler için gerekli resmi belgeler ve evraklar temin edilir. Başvuru süreci geçmeden, dilekçe ve mazeret belgeleri ile gerekli başvuru öğrenci işlerini ulaştırılır.

Üniversite 1 dönem dondurulabilir mi?​

Öğrenciye verilen öğrenimine ara verme izinlerinin toplamın normal öğrenim süresinin yarısını aşamaz. Yani önlisans öğrencileri için en fazla 2 yarıyıl, lisans öğrencileri için ise en fazla 4 yarıyıl süre ile kayıt dondurulabilir. İzinli olunan dönem öğretim süresinden sayılmamaktadır.

Doktora kayıt dondurma azami süreden sayılır mı?​

Doktora kayıt dondurma azami süreden sayılır mı?
Kayıt dondurulan süre, azami süreden sayılmayacak. Lisansüstü eğitimde tez aşamasında olan öğrencilerin tez döneminde öğretimlerine uzaktan devam edebilmelerine ya da kayıt dondurma işleminden yararlanıp yararlanamayacaklarına, tez danışmanının görüşü alınarak üniversite yönetim kurulunca karar verilecek.

Üniversite kayıt dondurma süresi bitince ne olur?​

Öğrencilerin, öğrenim kredisi veya burs almadıkları süre normal öğrenim sürelerine eklenmektedir.

Doktora en az kaç yılda biter 2019?​

Doktora en az kaç yılda biter 2019?
Eğer normal toplam süre içerisinde doktora bitirilmek isteniyorsa, yüksek lisans sahibi olan kişiler 8 yarıyıl içerisinde bunu tamamlayabiliyor. Eğer lisans üzerinden doktora tamamlamak istenirse o zaman 10 yarıyıl bulunmaktadır.

Doktora programı, lisans diploması ile kabul edilen öğrenciler için en az 10 yarı yıl ve en fazla 14 yarı yıl sürebilir. Toplamda 14 ders, 2 seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 300 AKTS'ten oluşmaktadır. Doktora dersleri toplamda 240 AKTS kredisinden oluşur, bunun 120 AKTS'si ders döneminde, 120 AKTS'si ise tez döneminde kazanılır.

Doktora programına giriş için yüksek lisans derecesine sahip olunması gereklidir. Ancak bazı durumlarda tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilen öğrenciler için en az 240 AKTS kredisinden oluşan bir program uygulanabilir.

Doktora kaydı dondurulabilir. En fazla dondurma süresi bilimsel hazırlık programı ve tezsiz yüksek lisans için bir yarı yıl, tezli yüksek lisans için iki yarı yıl, doktora/sanatta yeterlik için dört yarı yıl olarak belirlenmiştir.

Doktora kayıt dondurma işlemi için öğrencilerin başvuru nedenini açıklayan bir dilekçe ile gerekli mazeret belgeleri ve resmi evrakların öğrenci işlerine iletilmesi gerekmektedir.

Üniversiteye kayıt dondurma talebi ile birlikte öğrencilerin öğrenim kredisi veya burs almadıkları süreler, normal öğrenim süresine eklenir.

Doktora programını tamamlamak için yüksek lisans sahibi olan bir öğrenci genellikle 8 yarı yıl içerisinde, lisans derecesine sahip bir öğrenci ise genellikle 10 yarı yıl içerisinde bitirebilmektedir.

Geri