Doktora dersleri nasil oluyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Doktora dersleri nasıl oluyor?​

Doktora Programı (Lisans Diploması ile kabul edilenler)
Doktorada ders alınır mı?
Doktora kazanıldıktan sonra ders aşamasına geçilir. Bahar ve güz dönemi olmak üzere 2 dönemde zorunlu ve seçmeli dersler alınır.

Yüksek lisans dersi doktoraya sayılır mı?​

(4) Doktora programı öğrencileri daha önce aynı dersi almamış olmaları koşuluyla yüksek lisans derslerinden de ders seçebilirler. Ancak bu dersler ders yüküne ve doktora kredisine sayılmaz.
Doktora öğrencisi ders verebilir mı?
KamuAjans.Com-YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) doktora, sanatta yeterlik, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimini tamamlamış araştırma görevlilerinin istekleri halinde, haftalık 12 saati aşmamak şartıyla ders verebilmesi yönünde karar aldı.

Doktorada kaç ders var?​

(2) Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam yirmi bir krediden ve bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur.
Yüksek lisansta alınan dersler lisansta sayılır mı?
Derslerden Muafiyet Durumu Nasıldır? Öğrencinin lisans eğitiminde başarılı olduğu dersler yüksek lisans eğitiminde ders yüküne ve kredisine sayılmaz.

Yüksek lisans doktoradan ders alabilir mi?​

ÖNEMLİ NOT: Yüksek Lisans öğrencileri Doktoradan ders seçemezler. Yüksek Lisans öğrencileri Doktora dersini seçmiş ve danışmanı onaylamış olsa bile dersler silinir.
Kimler doktora dersi verebilir?
Doktora programı için söz konusu öğretim üyelerinin, en az dört yarıyıl bir lisans ya da iki yarıyıl boyunca tezli yüksek lisans programında ders vermiş olması; yüksek lisans programı için ise en az iki yarıyıl boyunca bir lisans programında ders vermiş olması gerekir.

Kimler üniversitede ders verebilir?​

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun, “Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile Üniversite ve Akademi (Askeri Akademiler dahil), okul, kurs veya yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda öğretmen veya öğretim üyesi bulunmaması halinde öğretmenlere, öğretim üyelerine veya diğer memurlara veyahut …
Doktora dersleri kaç dönemde bitmeli?
Doktora dersleri en fazla 4 dönem içinde başarıyla tamamlanmalıdır. Bu süre içinde derslerini tamamlayamayan veya Yükseköğretim kurumunun (YÖK) öngördüğü en az genel not ortalamasını sağlayamayanların ilişikleri kesilmektedir.

Geri