- Konu Yazar
Doktor öğretim Üyesi tez danışmanı olabilir mi?
Tez danışmanı belirlenirken öğrencinin ve aday öğretim üyesinin de görüşü alınır. (3) Doktora tez danışmanı olarak atanacak öğretim üyesinin en az bir “Lisansüstü Tezi” yönetmiş olması gerekir. ve/veya eş danışman olarak atanamazlar.Tez danışmanı kim olabilir?
2) Tez Danışmanı kimler olabilir? Yüksek lisans öğrencileri için danışman, öğrencinin ve ilgili öğretim üyesinin önerisi, anabilim dalı başkanının görüşü ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile üniversitede görev yapan öğretim üyeleri veya doktora/sanatta yeterlik unvanına sahip öğretim görevlileri arasından seçilir.Dr öğretim görevlisi yüksek lisans dersi verebilir mi?
Dr öğretim görevlisi yüksek lisans dersi verebilir mi?Öğretim Görevlileri (Okutman – Uzman kadrosundan atananlar) ve Araştırma Görevlilerinin Ders Görevlendirilmesi Madde 7- Değişiklik (19.04.2018 tarih ve 2018/35-04 sayılı Senato Kararı) (1) Öğretim Görevlileri (Okutman kadrosundan atananlar) ortak zorunlu derslerin dışında lisans dersi ve lisansüstü dersler (yüksek …
Tez danışmanına nasıl mail atılır?
Tez danışmanına nasıl mail atılır?Kendinizi tanıtın: Kimsiniz, öğrenci numaranız nedir ve hocanızdan hangi üniversitede hangi dersi alıyorsunuz bunları açıklayın. Neden e posta gönderdiğiniz konusunda açık olun. Kısa, net ve spesifik bir şekilde hocanıza mail atma sebebinizi açıklayın. İsteklerinizi kibarca ifade edin.
Tez yazımında tez danışmanının önemi nedir?
Danışman, tezin konusunun belirlenmesi, araştırmanın yapılması, verilerin toplanması, analiz edilmesi ve Enstitünün tez yazım kurallarına uygun yazılarak başarılı bir ürün ortaya çıkarılması için gereken süreçlerde öğrenciye yol gösterme ve rehberlik etme konusunda birinci derecede sorumludur.Doktoranızı bitirdiğinizde PhD diploması alırsınız?
Yüksek lisansın aksine doktora, yapılan işin “felsefesini” öğrenmek ve neredeyse her zaman akademik bir kariyer gütmek için alınan bir diplomadır. Doktoranızı bitirdiğinizde “Felsefe Doktoru” (İng: “Doctor of Philosophy, Kısaltma: PhD) diploması alırsınız.Doktora, İngilizcede “Master” anlamına gelir.?
Doktora, İngilizcede “Master” anlamına gelir.?Doktora = Doktora. Yüksek lisans, doktorayı da içine alan genel bir kavram değildir. Yüksek lisans, İngilizcede “master” olarak bilinen eğitim seviyesinin Türkçe adıdır; bu nedenle Türkçede de “master” olarak bilinir. Eğer istenirse, yüksek lisans üzerine (ve hatta yüksek lisansı hiç yapmadan da) doktora yapılabilir.
Doktora alım kriteri nelerdir?
Doktora alım kriteri nelerdir?Doktoraya başvurmak ve girebilmek için her üniversitenin kendi şartları vardır. Mesela bazı üniversiteler TOEFL puanı isterken bazısılarına YDS yetmektedir. Bazıları YDS’den 70 isterken bazıları 55 istemektedir. Her üniversitede farklı olduğundan genel olarak doktora alım kriterlerini anlatayım: