- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Doktor Mühendis nedir?
asıl kullanışı “doktor mühendis” olarak: doktorayı bitirdikten sonra mühendisin aldığı ünvandır. bununla birlikte, ebebeynler için “paket program” niteliği taşır zira daha bir katmerli sevilirsiniz böylece.Tıp ve Mühendislik aynı anda okunur mu?
çift anadal yapmakla mümkün değildir.Yüksek Elektrik Mühendisi nasıl olunur?
Elektrik Yüksek Mühendisi olmak için ilk aşama, üniversitelerin Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmaktır. İkinci aşama ise, üniversitelerde elektrik mühendisliği alanda açılan yüksek lisans programlarından mezun olmaktır.
Iki bölüm aynı anda okunabilir mi?
Aynı anda iki üniversite okunabilir mi Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
Hangi bölümler arası çap yapılır?
Hayır, istediğiniz her bölümde ÇAP yapamazsınız. ÇAP yapmak istediğiniz bölüm ile kendi bölümünüzün %50’si ortak dersler içermelidir. Örn; Mühendislik okuyan bir öğrenci Psikoloji’de ÇAP yapamaz. Ancak Mühendislik okuyan bir öğrenci, farklı bir mühendislik dalında veya sayısal bir alanda ÇAP yapabilir.Yüksek Elektrik Mühendisi ne demek?
Elektrik yüksek mühendisi, elektrik sistemlerini tasarlayıp geliştiren kişidir. Elektrik üretimi, dağılımı, elektrikli ekipmanların test edilmesi ve elektrik ile ilgili sorunların çözülmesini sağlayan mühendislere elektrik yüksek mühendisi denir.2 üniversite ne demek?
İkinci Üniversite Nedir? Bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olanların herhangi bir sınava girmeden İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme Sınavsız İkinci Üniversite diyoruz.
Her bölümde ÇAP yapılır mı?
Elektrik Yüksek Mühendisi nasıl olunur?
Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi ne iş yapar?
Elektrik enerjisinin üretim, iletim ve dağıtım sistemleri ile birlikte tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere her türden elektronik aletin ve iletişim sistemlerinin projelendirilmesi, geliştirilmesi ve denetlenmesi alanlarında faaliyet gösteren kişidir.Yüksek mühendis olmak için ne yapmak gerekir?
Yüksek mühendis, 4 yıllık mühendislik eğitimini tamamlayan ve mühendis unvanı alan kişilerin ardından 2 yıllık bir yüksek lisans eğitimi tamamladıktan sonra aldıkları bir unvandır.