AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dokme demir tava nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dökme demir tava nedir?​

Döküm tava, eriyik demirin tava şeklinde tek parça dökülmesi ile elde edilen ve yapısı gereği ısıyı uzun süre muhafaza eden ve eşit dağıtan bir tavadır. Bu tavalar diğer teflon ya da çelik tavalara göre çok daha ağır ve kalındır.
Dokum tencere sağlıklı mi?
Eğer döküm tencere sağlıklı mı diye merak ediyorsanız size ilginç bir avatajından daha bahsedebiliriz. Döküm tencerelerde, sağlığınız için son derece faydalı olan demir bulunur. Döküm tencere ve tavaların bir diğer avantajlı yanı da pişme esnasında ısıyı eşit şekilde yaymasıdır.

Lava Döküm tencerede pilav olur mu?​

Döküm pilav tenceremiz 2-3 dk yağ konulmadan ısıtılır.Döküm tavamız ısınınca sıvıyağ eklenip, ısınan yağın üzerine arpa şehriyesi eklenir. Pirinçler suyunu çekince ocağın altı kapatılıp, kağıt havlu yada bez örtülüp pilavı 30 dk demlemeye bırakırız. Pilavımız demlendikten sonra servis edebiliriz.
Lava Döküm tencere sağlıklı mı?
Lava döküm demir tencere ve tavalar insan ve çevreyle en uyumlu doğal pişirme gereçleridir. Dünyanın en yüksek kaliteli döküm demiri ve Uluslararası Standartlara uygun emaye LAVA teknoloji tesislerinde bir araya getirilir. Zararlı hiçbir katkı içermez.

Hangi tencere Daha Sağlıklı?​

Uzmanlar en sağlıklı tencerenin çelikten, camdan ve topraktan yapılan tencere, tava olduğunu bildirmektedir.” Prof. Dr. Canan Karatay, Karatay Diyeti kitabında ” Yemeklerin pişirirken cam, çelik veya emaye tencerelerde, tepsilerde pişirmeyi öneriyor ve alüminyum ve teflon tencerelerden uzak durmayı tavsiye ediyor!”
Lava Döküm tencere ne işe yarar?
Döküm demir her türlü pişirme tekniğine uygundur. Isı tüm yüzeye eşit yayılacağı için kısık ateşte uzun pişirme gerektiren; yahni, güveç, zeytinyağlı gibi yemeklerde mükemmel pişirme sağlar. Aynı şekilde döküm demirle pişen etler mangal, sebzeler köz tadında olur.

Neden demir döküm tava ve tencere?​

Demir döküm tava nedir? Piyasada “demir tava”, “dökme tava” adlarıyla da anılan lakin tam adı “demir döküm tava” olan bu pişiriciler, yekpare kalıplara dökülen demirden yapılan tavalardır ( cast iron pan ). Neden demir döküm tava ve tencere?
Ham demir döküm tava nasıl kullanılır?
Ham demir döküm tava nasıl kullanılır? Üstelik ham demir döküm pişiriciyi güzel bir şekilde kullanabilmek için üzerini bir yağ tabakasıyla kaplamanız ( seasoning dedikleri hadise) gerekiyor. Bunu yapmak için iç yağı gibi bir yağla tavanızı güzelce sıvayıp yüksek ısıda fırına atıyorsunuz. Böylece tavanın iç yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşuyor.

Hangi demir döküm tavalar temizlenir?​

Demir döküm tavalar, ham demir döküm ve koruyuculu ya da diğer adıyla emaye demir dökümler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Temizlik ve bakım konusu bu iki türe göre oldukça farklılık gösteriyor. Üzerinde koruyucu tabaka bulunmayan demir dökümlere ham demir döküm deniyor. Ham demir döküm tava nasıl temizlenir?
 
Geri
Üst