Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dogustan katarakt tedavi edilmezse ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğuştan katarakt tedavi edilmezse ne olur?​

Doğumsal katarakt tek gözde olabileceği gibi her iki gözde de varlık gösterebilir. Katarakt fark edildiğinde hemen müdahale edilmezse kalıcı görme bozukluklarına sebep olabilir. Doğumda başlangıç seviyesinde gözlemlenen katarakt, çocuk yaşlara erişildiğinde ilerleyebilir, göz kayması ve şaşılığa sebebiyet verebilir.

Doğuştan katarakt neden olur?​

Doğuştan katarakt, bir veya her iki gözde de görülebilir. Doğuştan katarakt da hamilelik esnasında annenin geçirdiği bazı hastalıklar, kullandığı bazı ilaçlar, röntgen ışınlarına maruz kalma gibi değişik sebeplerin yanı sıra genetikte olabilir.
Çocuklarda katarakt nasıl belli olur?
Belirtileri arasında bir göz bebeğinin diğerinden farklı olması, katarakt olan gözün beyaz ve donuk renkte olması söylenebilir. Diğer bir özellik ise göz kaymasıdır. Özellikle bebeklik çağlarında ortaya çıkan göz kaymalarında esas nedenin konjenital katarakt olabileceği unutulmamalı.

Bebeklerde katarakt ameliyatı nasıl yapılır?​

Bebeklerde Katarakt Tedavisi Kataraktın tek etkili tedavisi katarakt ameliyatı ile olmaktadır. Katarakt ameliyatında gz içinde saydamlığını kaybeden lens alınır, yerine yapay mercekler yerleştirilir. Ancak bebeğin yaşı 3’ün altında ise genellikle yapay mercek başlangıçta yerleştirilmez.

Katarakt doğuştan olabilir mi?​

Katarakt göz içerisindeki lensin doğuştan bazı metabolik hastalıklar sonucu ya da yaşlanma sonucu şeffaflığını kaybetmesidir. Göz içindeki lens saydamlığını kaybedince hasta dışarıyı göremez, doktor da hastanın gözünün içini göremez. Katarakt doğuştan olabilir. Doğuştan katarakt, çok ciddi tehlikeli bir durum.
Katarakt ameliyatı ne kadar sürer?
AMELİYAT VE İYİLEŞME SÜRESİ Katarakt ameliyatı, göz bebeğini uyuşturup büyüttükten sonra yaklaşık 10-15 dakika içerisinde tamamlanır.

Çocukların gözlerinde katarakt olur mu?​

Dr. Kazım Devranoğlu: Çocuklarda katarakt görülüyor. Çocukluk çağı kataraktları doğuştan olabileceği gibi bazen 2-3 yaşında da görülebilir.

Gözde katarakt kaç yaşında başlar?​

Katarakt genellikle 50 yaşından sonra görülür. Ancak hastalarımızın yaklaşık % 5’inde 40’lı yaşlarda katarakta bağlı görme azlığı gelişmektedir.
Katarakt ameliyatı kaç dakika sürer?

Katarakt başlangıcı nasıl olur?​

Katarakt, ortalama 55-60 yaşlarda göz merceğinde hafif bir matlaşma ve sertleşme başlar. Belirtileri arasında renklerin canlılığında ve görme kalitesinde azalma, araba farlarından rahatsız olma, alacakaranlıkta ve sisli havalarda detayları görememe bulunur. Katarakt hastaları renkleri daha çok pastel tonlarda görür.

Katarakt ameliyatında hasta uyutulur mu?​

Katarakt cerrahisinde genel (tamamen uyutularak) anestezi genellikle çocuklarda tercih edilir. Diğer bir tercih göz çevresine iğne yapılarak (lokal) anestezi uygulanmasıdır. İğnesiz sadece damlalarla gözün uyuşturulması (topikal anestezi) ile de ameliyat mümkündür.
Katarakt ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?
Ameliyattan sonra hastanın normal görüşe kavuşması için geçen süre, ameliyatın zorluğuna ve kataraktın sertliğine bağlı olarak değişir. 7 ile 15 gün içerisinde çok iyi bir görme noktasına ulaşılır. Hasta 15 gün ile 30 gün arasında tamamıyla iyileşir.
 
Geri
Üst