Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dogustan gelen kalp hastaligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğuştan gelen kalp hastalığı nedir?​

Ebstein hastalığı, çok nadir görülen bir doğuştan kalp hastalığıdır. Bebek anne karnındayken, annenin Lityum kullanması, bebekte Ebstein hastalığına neden olabilir. Sorun hastanın kalbinin sağ tarafındadır. Sağ tarafta yani sağ kulakçık ile karıncığı ayıran Triküspit kapak ile ilgili bir hastalıktır.

Bebeklerde kalp yetmezliği nasıl anlaşılır?​

Ancak bazı durumlarda doğumsal kalp rahatsızlıkları aşağıdaki belirtileri gösterebilir:
Bebek kalbinde açıklık nedir?
Bu anomali türünde kalbin hem kulakçık, hem de karıncık kısmında açıklık meydana gelmektedir. Oluşan açıklıklar, kalp kapakçıklarının tam olarak olgunlaşmamasından kaynaklanır. Kalpten pompalanan temiz ve kirli kan karıştığı için akciğer ve vücut organlarında yetmezlik görülmektedir.

Yenidoğan bebekte kalp deliği kapanır mi?​

Yeni doğan bebeklerde kalp deliği kapanır mı, diye merak edebilirsin. Kalp deliği doğumdan sonra büyük oranda 3-5 günde kapanır. 3-5 mm kalan açıklıklar da büyük oranda da bu 6 ay-1 yıl gibi bir sürede kapanır.

En tehlikeli kalp hastalığı nedir?​

1- KORONER ARTER HASTALIKLARI “Tüm ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan koroner arter hastalıkları, kalbin etrafında bulunan ve onu besleyen damarlarda meydana gelen daralmalar sonucu ortaya çıkıyor. Hastalık kendini göğüs ağrısı ya da doğrudan kalp krizi ile gösteriyor.
Doğuştan kalp deliği neden olur?
Niçin Kalp Deliği Olur? Bazı kalıtsal gen bozukluklarının ve genleri taşıyan kromozom anormalliklerinin kalp delikleriyle ilişkisi saptanmıştır. Hamilelik sırasında annenin geçirdiği bazı enfeksiyonlar ile anne kanındaki yüksek şeker ve fenilalanin düzeylerinin de bebekte kalp deliğine yol açabildiği bilinmektedir.
Doğumsal Kalp Hastalığı Belirtileri Sık sık soluk alıp verme, zorlu solunum buna bağlı olarak morarma, çarpıntı, çabuk yorulma, göğüs ağrısı da başlıca belirtiler arasında sayılabilir. Tüm bunların toplamında ise gelişme bozukluğu ve bebeğin huzursuz olması belirtilere eklenebilir.
Bitmeyen ateş, Büyüme gelişme geriliği, çabuk yorulma, aşırı halsizlik, Ekrem ağrısı ve şişliği, Kalbin büyük olması ve ana damarların yerleşimindeki anormallikler.
Kalp kapağı açıklığı ne demek?
Kalp kapakçığı açıklığı kalp kapakçığı yapısının işlevinin bozulmasına genel olarak verilen bir addır. Kalbin toplamda 4 tane kapakçığı bulunmaktadır. Bu durumda ise kalp kapakçığı işlevi tamamen bozulabilir. Bu duruma kalp kapakçığı açıklığı denir.

Yeni doğan bebeğin kalbi neden delik olur?​

Bebeklerde ve çocuklarda kalp deliği, anne karnında kulakçıklar arası duvarın veya karıncıklar arası duvarın tam kapanmaması sonucu oluşan bir problemdir. Kulakçıklar arasındaki delik olma durumuna Atriyal Septal Defekt (ASD) denirken karıncıklar arasında delik oluşmasına da Ventriküler Septal Defekt (VSD) denir.

Bebeklerde kalp deliği kapanmazsa ne olur?​

Ancak delik büyükse ve tedavi edilmezse kalp yetmezliği sorunu ortaya çıkabilir. Bu nedenle önce ilaç tedavisine başlanır. Ancak belirtiler devam eder ve delik kapanmazsa ameliyat şarttır. Bebeklerde kalp deliği ameliyatı, 2 farklı yöntemle gerçekleştirilir.
Kalbe en çok ne zarar verir?
Aşırı yağlı ve tuzlu yemek tüketimi Aşırı yemenin dışında yağlı ve tuzlu yemek tüketimi de kalp rahatsızlıklarını tetiklemektedir. Yağlı yemek tüketimi kolesterolü arttırdığı gibi kilo alımına da sebep olduğu için karaciğer yağlanması rahatsızlığına yol açar.Bunun dışında gece yemek yemek kalbiniz için sakıncalıdır.

Kalpte herhangi bir sorun olduğu nasıl anlaşılır?​

Genellikle yürüme ve koşma sırasında hızlı soluma ve buna rağmen rahat nefes alamama duygusu (hava açlığı) olarak kendini belli ediyor. Göğüs ağrısı şikayetlerinde olduğu gibi, nefes darlığı da dinlenme halinde gelebiliyor ve bu durum ciddi bir kalp hastalığının habercisi olabiliyor.

Kalbi delik bir insan ne kadar yaşar?​

O yaşlara kadar bu hastalar tedavi edilmemişse kalp yetmezliği başlıyor. Hastamızın 80 yaşına kadar kalbindeki delikle yaşaması bir hayli ilginç.
 
Geri
Üst