AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dogumdan sonra psikoloji ne zaman duzelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğumdan sonra psikoloji ne zaman düzelir?​

Tuğçe Denizgil Evre, normal durumlarda yedi veya on gün içinde kendiliğinden düzelmesi beklenen bu belirtilerin devamı durumunda şüphelenilmesi gereken lohusa depresyonu ile ilgili şöyle devam etti: “Lohusa depresyonu doğumdan sonraki ilk altı hafta içinde sinsice başlar ve birkaç ay içinde düzelir fakat bir veya iki …

Lohusa kadının mezarı 40 gün açık olur ne demek?​

Lohusa kadının mezarı 40 gün açık olur ne demek?
Doğumdan sonraki 6 hafta lohusalık olarak adlandırılır. Bu dönemde gebeliğin kadında yarattığı fizyolojik ve psikolojik değişimler gebelik önceki haline döner. Bu nedenle halk arasında “lohusanın mezarı 40 gün açık kalır” sözü yaygın olarak kullanılır. …

Anne sütünden bebeğe enfeksiyon geçer mi?​

Anne sütüyle bebeğe geçebilmektedir. Bebeği beslemek için bir başka güvenli seçenek bulunduğunda annede HTLV-1 enfeksiyonu emzirme için bir kontrendikasyondur. Sağılmış anne sütünün dondurulması ile enfeksiyöz özelliğinin kaybolduğu konusunda yeterli çalışma yoktur.

Lohusa bir kadın yalnız kalabilir mi?​

Lohusa bir kadın yalnız kalabilir mi?
İşte bu sebeple, bakıma muhtaç yeni doğum yapan annenin kendini daha da kötü ve çaresiz hissetmemesi, endişelerinin içerisinde kaybolmaması için lohusa kadın yalnız bırakılmaz, bırakılmamalı.
40 lı iken neler yapılmaz?​
LOHUSALIKTA YAPILMAMASI GEREKENLER LİSTESİ!
- Eve misafir kabul etmek,
- Sütün Yetmeyeceğinden Endişe Etmek.
- Anne Desteğini Reddetmek!
- Uykusuz Kalmak.
- Hemen Kilo Vermek İçin Yoğun Egzersiz Yapmak.
- Sıkı Giysiler Giymek.
- Cinsellik Yaşamak.

Enfeksiyon bebeğe geçer mi?​

Enfeksiyon bebeğe geçer mi?
Vücutta var olan enfeksiyon veya gebelik sırasında bulaşan enfeksiyon genellikle bebeğe de geçer. Hekim gerekli hallerde gebeye ilaç tedavisi uygular. Bebekte enfeksiyona bağlı genellikle doğumsal anomali görülmez.

Hangi durumlarda emzirmeye ara verilir?​

Alkol tüketen annelerin belli süre emzirmeye ara vermesi gerekir….Bu enfeksiyonlar;
- Anne aktif tüberküloz.
- Annenin HIV enfeksiyonu.
- Anne de HTLV (insan lenfotrofik virüs) 1-2 virüsü olması.
- Annenin memesinde uçuk virüsü olması.
- Annenin CMV geçirmesi (prematür bebekler ve bağışıklığı zayıf bebekler için risklidir).

Lohusa depresyonu gecer mi?​

Lohusa depresyonu gecer mi?
LOHUSA DEPRESYONU TEDAVİSİ Doğumdan sonra 8-11 gün arası süren hormonlarında neden olduğu stres, kaygı gibi durumlar kısa sürede kaybolur. Lohusa Depresyonu tedavi edilmezse 2 yıla kadar sürebilir. Doğum sonrası depresyonunun tedavisinde psikoterapi, ilaç tedavisi ya da bunların kombinasyonu düşünülebilir.
 
Doğumdan sonra psikoloji genellikle doğumdan sonraki ilk altı haçta kendiliğinden düzelme eğilimindedir. Ancak bazı durumlarda, özellikle lohusa depresyonu gibi durumlarda, psikolojinin düzelmesi daha uzun sürebilir. Lohusa depresyonu, genellikle doğumdan sonraki ilk altı hafta içinde belirtiler göstermeye başlar ve birkaç ay içinde genellikle düzelir. Ancak tedavi edilmezse bu süre uzayabilir ve 2 yıla kadar devam edebilir.

Lohusa kadının mezarının 40 gün açık kalması ifadesi, halk arasında gebelik sonrası kadının iyileşme ve dinlenme sürecine atıfta bulunur. Bu süreçte kadının dinlenmesi ve kendine iyi bakması önemlidir.

Anne sütünden bebeğe enfeksiyon geçişi nadir olsa da mümkündür. Özellikle annenin HTLV-1 enfeksiyonu gibi belirli enfeksiyonları varsa, emzirme kontrendikedir. Bu durumda, bebeğin emzirilmesi yerine alternatif besleme yöntemleri tercih edilmelidir.

Lohusa bir kadının yalnız bırakılmaması önemlidir çünkü yeni doğum yapmış bir kadın bakıma muhtaç olabilir ve destek gerekebilir. Lohusa döneminde yalnız bırakılan kadınların kendilerini kötü hissetmeleri ve endişelerinin artması mümkündür.

Lohusa kadınların dikkat etmeleri gerekenler arasında evde misafir kabul etmemek, uyumamak, aşırı egzersiz yapmamak ve sıkı giysiler giymemek gibi noktalar bulunmaktadır. Bu dönemde annenin ihtiyacı olan dinlenme ve destek ön planda olmalıdır.

Enfeksiyonun bebeğe geçme olasılığı vücutta var olan enfeksiyon veya gebelik sırasında bulaşan enfeksiyonlar için söz konusu olabilir. Ancak bu durumda hekim gerekli tedbirleri alarak bebeğin enfeksiyondan korunmasını sağlayabilir.

Emzirme durdurulması gereken durumlar arasında annenin aktif tüberküloz, HIV enfeksiyonu, HTLV-1-2 virüsü, uçuk virüsü, CMV enfeksiyonu gibi durumlar yer almaktadır. Bu enfeksiyonlar söz konusu olduğunda annenin bir süre emzirmeye ara vermesi uygun olabilir.

Lohusa depresyonu genellikle tedavi edilebilir bir durumdur. Doğum sonrası hormonal değişimler ve stres nedeniyle ortaya çıkan bu depresyon, psikoterapi, ilaç tedavisi veya bu yöntemlerin kombinasyonu ile tedavi edilebilir. Tedavi edilmezse lohusa depresyonu uzun sürebilir, bu nedenle belirtileri fark edenlerin profesyonel destek almaları önemlidir.
 
Geri
Üst