AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dogumdan sonra kokulu akinti neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğumdan sonra kokulu akıntı neden olur?​

Kötü kokulu bir akıntı enfeksiyon belirtisidir. Özellikle beraberinde karın ağrısı ve ateş gibi belirtiler de söz konusu olduğunda sıklıkla endomiyometrit (rahim ve rahim iç zarı enfeksiyonu) söz konusudur.

Doğumdan sonra kötü kokulu akıntı nasıl geçer?​

Doğumdan yaklaşık 6 hafta sonra bu tüm bu vajinal akıntılar kesilmesini bekleriz. Löşi içeriği açısından enfeksiyona yatkınlık yarattığı için kötü kokulu yoğun akıntılarınız olduğunda mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekli. Bu dönemde hijyene çok dikkat edilmelidir. Sık sık pedler değiştirilmelidir.
Akinti kokulu olursa ne olur?​
Akıntı bazı enfeksiyonlarda koyu kıvamda ya da kötü kokulu olabilir. Maya kaynaklı veya bakteriyel enfeksiyonlar genellikle anormal akıntıya neden olur. Olağan dışı görünen ya da kötü kokan herhangi bir akıntı fark edildiğinde yapılacak en doğru şey bir sağlık kuruluşuna başvurmaktır.

Lohusa kanaması neden kokar?​

Lohusa kanaması neden kokar?
Kokulu veya miktarca fazla akıntı Amacı rahmin içindeki “hamileliğe bağlı kalıntıların” atılmasıdır. İlk günlerde kanama şeklinde olan bu akıntı kısa zamanda pembeleşir, daha sonra rengi sararır ve nihayet beyazlaşarak lohusalık bittiğinde tümüyle biter.

Kokulu akıntı neden olur vajinal akıntı?​

Kokulu akıntı neden olur vajinal akıntı?
Vajina kokusu ile birlikte sarı ve yeşil akıntı Özellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve bakteriyel vajinitler bu tür akıntılara neden olur. Cinsel yolla bulaşan bir hastalık olan trikomonas enfeksiyonunda kötü kokulu, sarı, yeşil renkli, köpüklü bir akıntı olur. Akıntı yanında kaşıntı ve ağrı da olabilir.

Vajinal akıntı kokusu nasıl olmalı?​

Sağlıklı bir vajinanın tipik kokusu en iyi “misk” gibi olarak tanımlanabilir. Vajinanın hafif, misk benzeri kokusu da normaldir. Gerçekten de araştırmalar, bu kokunun kısmen, cinsel çekiciliği artırabilen ve doğurganlık hakkında ince ayrıntıları iletebilen feromonlara bağlı olduğunu ileri sürmektedir.

Doğum dikişleri enfeksiyon kaparsa ne olur?​

İltihaplanma olması durumunda vajinada akıntı ve kötü bir koku görülür. Aynı zamanda daha şiddetli bir şekilde ağrı ve gerginlik de belirtiler arasında yer almaktadır. Kesinin yapıldığı yerde fazladan bir şişlik de görülmektedir.
Lohusa akıntısı kokar mı?​
İlk gün kanama bir adet kanaması gibi yoğun ve kırmızıdır. Sonraki günlerde pembe ve kahverengimsi bir akıntı olur. Birkaç hafta sonra rengi beyaza döner. Kanama fazlalaşır,ateş çıkar, akıntı kötü kokar ise doktorunuzu arayınız.

Sezeryan dikişi enfeksiyon kaparsa ne olur?​

Sezeryan dikişi enfeksiyon kaparsa ne olur?
Sezaryen işleminin yapıldığı kesi bölgesindeki yara yerinin bakteriyel bir enfeksiyona maruz kalması ile ortaya çıkan enfeksiyon türüdür. Yarada bakterilerin hızla üremesi ile dikiş bölgesinde kötü koku, kızarıklık, şişme, kaşıntı, ağrı hissi, ateş ve akıntı gibi yaygın belirtiler oluşabilir.

Sezeryandan sonra kokulu akıntı neden olur?​

Sezeryandan sonra kokulu akıntı neden olur?

Loşi ne kadar sürer?​

Doğum sonrası vajinal akıntılar (Löşi, Lochia) Birkaç gün içinde miktarı azalır, rengi açılır ve yani “löşi seroza” ya dönüşür. 2. haftadan sonra ise daha koyu kıvamlı ve açık renkli “löşi alba” gelmeye başlar. Doğumdan yaklaşık 4 hafta sonra bu tüm bu vajinal akıntılar kesilir.

Acik yara nasil enfeksiyon kapar?​

İLTİHABI ARTIRAN DURUMLAR Cerrahi müdahale gören bir hastanın ameliyatında kullanılan malzemelerin steril koşullara uygun olmaması, hasta tedavi sürecinde taburcu olmadan önce hastane enfeksiyonu gibi riskler, taburculuk sonrası ev bakımında yetersizlikler ciltteki yaranın enfeksiyon kapmasına sebep olabilir.
 
Doğumdan sonra kokulu akıntının nedenleri arasında genellikle enfeksiyonlar yer alır. Beraberinde karın ağrısı, ateş gibi belirtiler de varsa endometrit (rahim ve rahim iç zarı enfeksiyonu) söz konusu olabilir. Doğum sonrası kötü kokulu akıntı için en önemli adım hijyen kurallarına dikkat etmektir. Özelikle sık sık ped değiştirmek önemlidir. Bu tür belirtilerle karşılaşıldığında bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Lohusa kanamasının kokulu olması durumunda, iltihaplanma olabilir. İlk günlerde kanama şeklinde olan akıntı zamanla pembeleşir, sararır ve beyazlaşarak lohusalık bittiğinde sonlanır. Kokulu bir akıntı veya kokulu lohusa kanaması durumunda doktora başvurulması önemlidir.

Sağlıklı bir vajinanın tipik kokusu genellikle hafif bir misk kokusu olarak tanımlanabilir. Ancak kötü kokulu veya anormal renkte akıntılar, enfeksiyon belirtisi olabilir. Özellikle sarı, yeşil, köpüklü akıntılar daha ciddi enfeksiyonları işaret edebilir. Bu durumda doktora danışmanız önemlidir.

Sezaryen dikişi enfeksiyon kaparsa, dikiş bölgesinde kötü koku, kızarıklık, şişme, kaşıntı, ağrı, ateş gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Benzer şekilde doğum sonrası kokulu akıntılar da enfeksiyon belirtisi olabilir. Bu tür durumlarda doktora başvurulması önemlidir.

Doğum sonrası vajinal akıntılar genellikle 4 haftaya kadar devam eder. Miktarı azalır, rengi açılır ve son derece normal bir iyileşme sürecidir. Ancak akıntı şiddetliyse veya kokulu ise mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Açık yara enfeksiyon kapması durumunda, cerrahi müdahale sırasında kullanılan malzemelerin steril olmaması, hastane enfeksiyonu riski, yetersiz ev bakımı gibi durumlar cilt yarasının enfeksiyon kapmasına sebep olabilir. Bu durumda da doktora danışarak uygun tedavi sürecine başlanmalıdır.
 
Geri
Üst