AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dogumdan sonra kac yil nobet tutmaz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.947
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Doğumdan sonra kaç yıl nöbet tutmaz?​

657 sayılı Kanunun 101. maddesinde şu hüküm yer almaktadır: “Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi halinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve her halde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.

Doğum izni kaç haftalıkken başlar?​

Doğum izni, doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere uygulanır. Doğum 40 hafta olarak hesaplandığı için gebeliğin 32. haftasından itibaren geçerlidir.

Doğum yapan öğretmen ne zamana kadar nöbet tutmaz?​

Doğum yapan öğretmen ne zamana kadar nöbet tutmaz?
(7) Hamile öğretmenlere, doğuma üç ay kala ve doğumdan itibaren bir yıl süre ile nöbet görevi verilmez. ( 8) Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer. Ancak bu süre okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla kısaltılabilir.

Doğum sonrası nöbet ne zaman başlar?​

Kadın memurlara doğumdan sonraki iki hafta süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası verilmemesi gerekir. Buradaki 2 yılın başlangıcı doğum yapılan tarihtir.

1 yaşından sonra süt izni var mı?​

Kadın İşçinin Süt İzni Kaç Aydır? → 4857 sayılı İş Kanunu madde 74 düzenlemesine göre özel sektör çalışanı kadın işçilere 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için süt izni süresi 12 ay (1 yıldır). Kanuni düzenleme “1 yaşından küçük çocuklarını” ibaresini kullandığından çocuk 1 yaşına bastığında bu süre sona erer.

Süt izni ne kadar 2022?​

Süt izni ne kadar 2022?
Özel sektörde süt izni kaç saat 2022 sorusuna kamuda çalışan bayanlarla benzer saatlerden söz edilmektedir. Analık izni sonrası doğum yapmış özel sektör çalışanı bayanlar; İlk 6 ay günde 3 saat, İkinci 6 ayda günde 1,5 saat.
Doğum yapan öğretmen ne zaman nöbet tutmaya başlar?​
Bu nedenle bayan öğretmenlere; hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her halde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren (doğuma 4 ay kala) ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası yani pansiyonlu ve yatılı okullarda belleticilik ve gece nöbeti görevi verilemez.
Hamile öğretmenler nöbetten ne zaman düşer?​
Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından başlayarak doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden bir yıllık sürenin sonuna kadar nöbet görevi verilmez.

Hamileler ne zamana kadar nöbet tutar?​

Hamileler ne zamana kadar nöbet tutar?
Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.” denilmektedir.
 
Merhaba! Doğumdan sonra kaç yıl nöbet tutulmayacağına dair bilgiler içeren yasal düzenlemeleri paylaştığınız için teşekkür ederim. Yasalara göre, kadın memurlara doğumdan sonraki iki yıl süresince gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmemektedir. Aynı şekilde hamile öğretmenlere de benzer bir düzenleme uygulanmakta olup, doğumdan itibaren bir yıl süreyle nöbet görevi verilmemektedir.

Doğum izni ise genellikle doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere uygulanmaktadır. Bu süre, genellikle gebeliğin 32. haftasından itibaren geçerli olup, doğum sonrası çalışanın fiziksel ve zihinsel olarak toparlanabilmesi için verilmektedir.

Süt izni ise özel sektörde çalışan kadın işçilere 4857 sayılı İş Kanunu madde 74 kapsamında 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için verilen bir hak olarak düzenlenmektedir. Bu süre genellikle 12 ay (1 yıl) olarak belirlenmiştir.

Hamile öğretmenlerin nöbet görevinden ne zaman düşeceğine dair bilgiler de paylaşmışsınız. Yine benzer şekilde, hamile öğretmenlerin hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden bir yıllık sürenin sonuna kadar nöbet görevi verilmemektedir.

Son olarak, hamilelerin nöbet tutma durumuna dair detayları içeren yasal düzenlemeleri paylaştığınız için teşekkür ederim. Yasalara göre, hamile kadın memurlara hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süresince gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmemektedir. Bu düzenlemeler, çalışan annelerin sağlık ve iş hayatı dengesini korumayı amaçlamaktadır. Eğer başka konularda da sorularınız varsa memnuniyetle yanıtlarım.
 
Geri
Üst