AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dogumdan sonra adet gorme ne zaman baslar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Doğumdan sonra adet görme ne zaman başlar?​

Doğumun ardından 6-8 hafta sonra oluşan yumurtlamadan yaklaşık 15 gün sonra adet kanaması başlamaktadır. Yumurtlama gelişse bile adetlerin düzene girmesi için birkaç adet döneminin geçmesi gerekebilmektedir. Emziren anneler için adet kanamalarının başlaması, emzirmeyenlere göre daha da gecikmektedir.

Emzirirken adet görülür mü?​

Doğumdan sonra eğer anne adayı emzirmiyorsa doğumun ardından 2,5-3 ay sonra yumurtlama başlar ve anne regl olmaya devam edebilir. Fakat doğumdan itibaren bebeğini emziren annenin yumurtlaması engelleneceğinden, emziren anne adet görmeyebilir.
Doğum sonrası aşırı kanamanın Nedenleri Nelerdir?
Doğum Sonrası Aşırı Kanamanın (Postpartum Hemoraji) Nedenleri Nelerdir? Birçok potansiyel nedeni vardır, ancak en yaygın olarak, rahmin bebeğin doğumunu takiben büzülme ve geri çekilmede başarısız olması olarak bilinen uterus atonisidir.
Doğum sonrası kanamalar ne kadar sürer?
Bebeğin doğumundan sonra yeniden küçülmeye ve toparlanmaya başlayan rahmin belirli bir süre boyunca kanaması normaldir. Doğumun hemen ardından rahim kasılmaya devam ederek rahim damarlarını sıkıştırır ve bu sayede kanama zamanla durur. Doğum sonrası kanamalar ne kadar sürer? Doğumdan sonra görülen kanamaların 6 hafta kadar sürmesi beklenir.

Aşırı kanama, vajinal doğumdan sonraki 24 saat sonra ortaya çıkar?​

Aşırı kanama, vajinal doğumu takiben 500 mL’den fazla veya sezaryen doğumunu takiben 1000 mL’den fazla kan kaybı olarak tanımlanır. Doğumdan sonraki 24 saat içinde bu miktarlarda bir kan kaybı birincil postpartum hemoraji olarak adlandırılırken, bu kan kaybı doğumdan 24 saat sonra ortaya çıkarsa ikincil postpartum hemoraji olarak adlandırılır.

Peki, doğum sonrası kanamalar nelerdir?​

Lohusalık döneminde yaşanan kanamalar belirli bir seviyeye kadar normal kabul edilir ama bazı durumlarda bu kanamalar çeşitli rahatsızlıkların göstergesi de olabilir… Lohusa kanaması olarak da bilinen doğum sonrası kanamalar, doğumdan sonra rahmin yeniden toparlanma aşamasında normal kabul edilir.

Geri