AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Doguma yakin kanama olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğuma yakın kanama olur mu?​

Doğum öncesi kanamalar arasında yaklaşık oranında görülür. Doğum öncesi görülebildiği gibi doğum sırasında da görülebilir. Gizli bir kanamadan aşikar kanamaya kadar kanama miktarı değişebilir. Kanamaya yoğun rahim kasılmaları (rahmin gevşeyememesi) ve ağrı eşlik etmesi uyarıcıdır.

Lohusa döneminin bittiği nasıl anlaşılır?​

Aybaşı veya lohusalık kanının nasıl bittiğine dair karar bayanın özel durumuna göre belirlenebilir. Beyaz sıvı ile beraber bitti kabul ederiz. Gusletmeden önce normal duruma geçilmiş kabul etmeyiz. Bittikten sonra gusül ile normale geçilir.
Doğum sonrası 2. Haftada rahim leğen kemiği içindeki yerine inerken, gebelik öncesi asıl boyutuna dönmesi, doğum sonrası 4. Haftayı bulacaktır. Gebeliğin son haftalarında 1000 gr a ulaşmış olan rahminiz, 1 hafta sonra 500 gr a, 4 hafta sonra 100 gr a inere eski ağırlığına kavuşacak.
Sezeryan sonrası kanama en az kaç gün sürer?
Cevap: Tercih ettiğin doğum çeşidi ne olursa olsun, rahmindeki içsel kaplamaya daha fazla ihtiyaç duyulmadığı için vajinal kanaman olur. Kanamanın rengi git gide parlak kırmızıdan pembe/kahverengiye, 10. gün itibarı ile de beyazımsı sarıya döner. Kanama 3- 4 hafta içerisinde tamamen durur.
Doğumdan sonra kanama 2 ay sürer mı?
Doğum yapan kadında 20 gün kadar hafif kanamalar görülebilir. Ama 40-50 gün içinde tüm bu sıkıntı sona erer. Eğer daha uzun süren bir kanama görülüyorsa hemen doktora başvurun, muayene olun, nedeni tespit edilsin…

Hamileliğin son günlerinde kanama olur mu?​

Hamileliğin son aylarında yaşanan kan gelmesi durumunun sebebi genellikle rahim ağzı tıkacının atılmasıdır. Halk arasında “nişan gelmesi” denilen bu durum, anne adayının doğum için uygun olduğunu gösterir. Bu zaman zarfında yaşanan kan gelmesi durumları, genellikle erken doğuma işaret eder.

Hamileliğin son haftalarında kanama normal mi?​

“Son üç ayda görülen kanamalar, plasentanın önde yerleşmesine ya da ayrılmasına bağlı kanamalardır. Bu durum, hem anne adayı hem de bebeğin hayatını tehdit etmektedir. Kanamaya en kısa sürede müdahale edilmesi, nedeninin ortaya konması ve kanamanın durdurulması gerekir.
Doğum sonrası vajinal akıntılar (Löşi, Lochia) Birkaç gün içinde miktarı azalır, rengi açılır ve yani “löşi seroza” ya dönüşür. 2. haftadan sonra ise daha koyu kıvamlı ve açık renkli “löşi alba” gelmeye başlar. Doğumdan yaklaşık 4 hafta sonra bu tüm bu vajinal akıntılar kesilir.
Normal doğum vajinayı genişletir mi?
Normal doğum vajinada genişlemeye sebep olur. Çünkü bebeğin yaklaşık 35 santimetrelik baş çevresi bu kanaldan geçer bu sebeple vajina gelişler. Vajinanın tamamen eski haline dönmeside mümkün değildir. Sezeryanla doğum olsada vajina bölgesi genişleyecektir, bebeğin gelişimi o bölgeyi genişletir.
Lohusalık kanaması 40 günden fazla sürer mi?
Doğum sonrası kanamanın diğer adı postpartum kanama ve lohusalıkta kanamadır. Doğum sonrası kişiden kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 40 gün kadar adet kanaması devam eder. Bu kanamanın 20-25 günü kan, kırmızı olarak, parça parça gelebilir. Daha sonra sarı dönem dediğimiz sızıntı şeklinde kanama görülebilir.

Sezeryan iç dikişleri ne kadar sürede iyileşir?​

Sezaryen kesiklerinin iyileşmesi 4 – 6 hafta alabilir. Sezaryen sonrası iyileşme sürecinde rahatsızlık ve yorgunluk hissetmeniz olasıdır.

Doğumdan 2 ay sonra adet olunur mu?​

Doğumdan sonra eğer anne adayı emzirmiyorsa doğumun ardından 2,5-3 ay sonra yumurtlama başlar ve anne regl olmaya devam edebilir. Fakat doğumdan itibaren bebeğini emziren annenin yumurtlaması engelleneceğinden, emziren anne adet görmeyebilir.
 
Geri
Üst