AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Doguma giderken agda yapilir mi?

Editör

Yeni Üye

Doğuma giderken ağda yapılır mı?​

Doktorların tavsiyesi gebelik süresince ağda ve jilet kullanımından kaçınman gerektiği yönünde. Bunun yerine, bölgede bulunan tüylerin makasla kısaltılmasını öneriyorlar. Özetle, genital bölgenin tüylü olup olmamasının doğuma hiçbir etkisi yok.

Intim yıkama jeli kullanılmalı mi?​

Intim yıkama jeli kullanılmalı mi?
Genital bölge yıkanırken aşırı sıcak su, sabunlar, duş jelleri, parfüm, kolonya gibi tahriş edici ürünlerden kaçınmak gerekir.

Gebeliğin son ayında ağda yapılır mı?​

Gebeliğin son ayında ağda yapılır mı?
AĞDA YÖNTEMİ En sağlam ve temiz iş olan ağda,hijyen kurallarına uyulduğu takdirde hamilelik döneminde yapılabilir. Ancak, bazı uzmanlar ağda kullanımının hamileliğin sonlarına doğru yapılmasının erken doğuma neden olabileceği gerekçesinden dolayı uygun görmüyor.

Doğum için hastaneye giderken ne giymeli?​

Saten pijama ve gecelikler her zaman çekici ve şık bir görüntüye kavuşturur sizi. Ama doğumu takip eden birkaç gün saten gecelik giyimini erteleyip, pamuklu ve penye modellere yönelmeniz daha rahat hissetmenizi sağlar.

Intim temizleme ne demek?​

Intim temizleme ne demek?
İntim jel, genital bölgede bulunan hassas cilt dokusunu bozmadan bu bölgeyi temizlemeye yarayan bir temizleme jelidir. İçeriğinde bulunan laktik asit ve probiyotik sayesinde genital bölgenin florasını ve pH’ını korur. Temizliğin yanı sıra genital bölgede yaşanan koku problemlerine de çözüm olabilir.

Intim yıkama zararlı mı?​

Intim yıkama zararlı mı?
Çeşitli çalışmalarda vajinal yıkamanın vajinadaki doğal bakteri dengesini bozduğu ve onu cinsel yolla bulaşan hastalıklar dahil olmak üzere enfeksiyonlara daha açık hale getirdiği belirtiliyor, bu da rahim ağzı kanseri ve pelvik inflamatuvar hastalık riskini arttırıyor.

Mis gibi kokmak nereden geliyor?​

Misk, bir tür erkek ceylan tarafından üretilen güzel kokulu madde. Kokusuna neden olan madde muskondur. Ceylan dışında, bazı farklı hayvanlardan da üretilebilir (örneğin misk kedisi). Asya kıtasında yaşayan bir tür keçiden üretilen misk en bol olan ve en çok kullanılan türüdür.

Hamileler için istenmeyen tüyler için ne yapılabilir?​

Hamileler için istenmeyen tüyler için ne yapılabilir?
İstenmeyen tüylerden, epilasyon, ağda ve tıraş gibi yöntemlerle kurtulabilirsiniz. Ancak tüy dökücü veya sarartıcı kremler, köpükler kullanmanız önerilmemektedir. Nitekim bu maddeler cilt tarafından emilerek bebeğinizi etkileyebilir. Lazer gibi yöntemlerin ise hamilelik döneminde güvenilir olduğu söylenmektedir.

Merhaba! Doğuma giderken ağda yapılması konusunda bilgi vermek isterim:

Doktorların genellikle gebelik süresince ağda ve jilet kullanımından kaçınmanızı önerirler. Bunun nedeni, genital bölgedeki cildin gebelik sürecinde daha hassas olması ve bu tür uygulamaların enfeksiyon riskini artırabileceği düşüncesidir. Bu yüzden ağda yerine bölgedeki tüyleri makasla kısaltmanız tavsiye edilir.

Ancak, ağdanın hijyen kurallarına uyulduğu takdirde ve doktorunuzun onayıyla gebelik döneminde de yapılabilir. Bazı uzmanlar, hamileliğin sonlarına doğru ağda yapmanın erken doğuma neden olabileceği endişesiyle bu uygulamadan kaçınmanızı önerebilirler.

Sonuç olarak, gebelik sürecinde ağda yapmak konusunda doktorunuza danışmanız ve onun önerilerine uymanız önemlidir. Genel olarak, hassas bir dönemde olduğunuz için dikkatli olmak ve risiko almamak en iyisidir. Sağlıklı ve sorunsuz bir doğum süreci geçirmenizi dilerim.

Geri