AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dogum tarihi ve saati nasil ogrenilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğum tarihi ve saati nasıl öğrenilir?​

DOĞUM SAATİMİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM? Doğum saatini öğrenmenizin ilk yolu anne babanıza veya akrabalarınıza doğum saatinizi sormaktır. Eğer doğum saatinizi ebeveynleriniz hatırlamıyor ise e-Devlet üzerinden doğum saatinizi öğrenebilirsiniz.

Doğum saati nerede yazar?​

Doğum saati nerede yazar?
Doğum saatinizi öğrenmek için e-Devlet’le CİMER’e giriş yapın. e-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız, CİMER’in giriş sayfasındaki bilgileri doldurarak devam edebilirsiniz. Ekrana gelen başvuru sayfasının en üstünde yer alan “Bilgi Edinme Hakkı” kutucuğunu işaretleyin.

Doğum tarihi nasıl bulunur?​

Doğum Tarihi Nasıl Hesaplanır? Normal bir gebeliğin süresi 40 haftadır. Adetler düzenli ve son adet tarihi biliniyorsa tahmini doğum tarihi basit bir formül kullanarak hesaplanabilir. Son adet tarihine 7 gün eklenir, 3 ay çıkarılırsa tahmini doğum tarihi hesaplanır.

Doğum günü tespiti nasıl yapılır?​

Doğum günü tespiti nasıl yapılır?
Başta da söylediğimiz gibi doğum tarihi tahmin edilebilir, bu da son adet tarihinizden hesaplama yapılarak anlaşılır. Eğer adet tarihinizi eksik ya da yanlış biliyorsanız bu hesaplama da tam tarihi vermez. Tahmini doğum tarihi son adet tarihinizden 40 haftaya kadar hesaplanır. Normal gebelik haftası 37-39 haftadır.
Eski doğum belgesine nasıl ulaşılır?​
- TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet’e giriş yapın.
- Anasayfada yer alan arama butonuna “doğum raporu soğulama” yazın ve aratın.
- Karşısına çıkan sayfada Sağlık Bakanlığı’na ait ilgili işlemi seçin.
- Mevcut raporunuz varsa açılan yeni sayfada sorgulama sonucu yer alacak.

Doğum saati hangi bakanlık?​

Doğum saati hangi bakanlık?
T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) vatandaşların her konuda başvuru yapmalarını ve merak ettikleri konularda bilgi edinmelerini sağlıyor. Ancak CİMER’e son zamanlarda sadece “doğum saatini” öğrenmek için başvuru yapanların sayısı artmaya başladı.

Ne zaman doğacak?​

Bebek gelişiminde bebeğinizin doğum tarihini otomatik doğum hesaplama tablolarında hesaplatabileceğiniz gibi son adet başlangıç tarihine 7 gün ekleyip, 3 ay çıkarırsanız, kendiniz de çocuğunuzun doğum tarihini kolaylıkla hesaplamış olursunuz.

Rektifikasyon ücreti ne kadar?​

Rektifikasyon ücreti ne kadar?
Rektifikasyon çalışmasının ücreti 300 TL’dir. Eğer danışmanlık alıyorsanız indirimli olarak ücret 200’TL’dir. Kapsamlı doğum haritası analizi ve yorumlarını içerir. Aşk, iş, sağlık, kariyer, finans, ortaklık, ilişkiler gibi bir çok konu incelenir.

Hastane doğum kayıtları nasıl ulaşılır?​

Doğum raporumu nasıl görebilirim?​

Doğum raporumu nasıl görebilirim?
Tüm bunlar yerine https://www.turkiye.gov.tr/saglik-dogum-raporlari-sorgulama linkine tıklayıp kimlik doğrulama işlemlerini tamamladığınızda direkt olarak e-İmzalı doğum raporu sorgulama işlemini yapabilirsiniz.
Doğum kayıt örneği nasıl alınır?​
Doğum kayıt Örneği (Formül A) İl / ilçe nüfus müdürlüklerinden, yurt dışında ise Konsolosluktan alabilirsiniz. Doğum kayıt örneği e devletten alınır mı? e-Devlet ten T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile Formül A doğum kayıt örneğini alabilirsiniz.

Doğum raporu nereye teslim edilir?​

Doğum raporu nereye teslim edilir?
· Doğan çocuğun nüfus müdürlüklerine kaydı yapıldıktan sonra çocuğun doğum belgesi T.C kimlik belgesi ve annenin T.C kimlik kartı ve annenin ikamet ettiği yer Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne götürülmelidir.

E devletten doğum belgesi alınır mı?​

Uygulamaya ek olarak e-Devlet sistemi üzerinden “Doğum Bildirimi Başvurusu” hizmeti sayesinde, çeşitli sebeplerle sağlık kuruluşunda doğum bildirimi yapamayan vatandaşlar artık yurt içinde ve sağlık kuruluşunda dünyaya gelen çocuklarının doğum bildirimlerini e-Devlet kapısı üzerinden yapabilecek.
 
Merhaba,

Doğum tarihi ve saati öğrenme konusunda paylaştığınız bilgiler oldukça faydalı. Doğum saati ve tarihi öğrenmek, kişinin hayatına dair önemli bir detaydır ve çeşitli yöntemlerle bu bilgilere erişilebilir.

Öncelikle, anne babanızdan veya akrabalarınızdan doğum saatinizi öğrenebilirsiniz. Eğer bu bilgiye ulaşamıyorsanız, e-Devlet üzerinden doğum saatinizi bulabilirsiniz. e-Devlet sistemi üzerinden CİMER'e giriş yaparak doğum saatine ulaşabilirsiniz.

Doğum saatinizi öğrenmek için e-Devlet üzerinden bilgi alabileceğiniz gibi, doğum tarihinizi de hesaplamak mümkündür. Normal bir gebelikte süre 40 hafta olarak kabul edilir. Adet dönemleri düzenli olanların son adet tarihine 7 gün ekleyip 3 ay çıkararak tahmini doğum tarihini hesaplayabilirsiniz.

Eski doğum belgesine ulaşmak için e-Devlet'e TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapabilir ve arama butonuna "doğum raporu sorgulama" yazarak ilgili işlemi seçebilirsiniz.

Doğum saati bilgisine ulaşmak için CİMER'e başvurabilirsiniz. T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, vatandaşların farklı konularda bilgi edinmesini sağlayan bir platformdur.

Doğum tarihinin tahmini hesaplaması için son adet tarihine 7 gün ekleyip 3 ay çıkartarak yapabileceğiniz hesaplamalarla, bebeğinizin doğum tarihini belirleyebilirsiniz.

Ayrıca, doğum raporunu ve doğum kayıt örneğini e-Devlet üzerinden de alabilirsiniz. T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle giriş yaparak ilgili hizmetleri kolayca alabilirsiniz.

Doğum raporunu teslim etmek için doğan çocuğun nüfus müdürlüklerine kaydını yaptırdıktan sonra ilgili belgelerle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekmektedir.

E-devlet üzerinden doğum belgesi almak da mümkündür. "Doğum Bildirimi Başvurusu" hizmeti sayesinde, yurt içinde veya yurt dışında dünyaya gelen çocuğunuzun doğum bildirimini e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz.

Herhangi bir konuda daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa bana yazmaktan çekinmeyin. Tam olarak aradığınız bilgileri sağlayabilmek için buradayım.
 
Geri
Üst