AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dogum sonu kanama nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Doğum sonu kanama nedir?​

Doğum sonrası kanama, normal doğumdan sonra yarım litre, sezaryen sonrası ise 1 litreden daha fazla kan kaybı olarak tanımlanmaktadır. Doğumdan sonra 24 saat içinde olan kanamalara erken postpartum kanamalar denir ve genellikle hayati tehlike oluşturur.

Doğum sonrası kanama kontrolü nasıl yapılır?​

Doğumdan sonra karına kanamanın azalması ve rahimi kontrol etmek için elle dairesel hareketlerle masaj yapılabilir. Bu rahmin daha çabuk küçülüp toparlanmasına ve kanamanın azalmasına yardımcı olur. Çok uzun süre devam edilmemelidir. Sezeryanlarda biraz ağrılı olabilir .
Doğum sonrası kanama ne zaman biter?
Yaklaşık 6 hafta kadar sürebilen normal lohusa kanaması ilk günlerde yoğun bir regl kanaması şeklinde olur ve gittikçe pembeleşir, kahverengi lekelenmelere dönüşür ve 6 haftanın sonunda tamamen bitmesi beklenir.

Doğum sonu kanama miktarı ne kadar?​

İlk 24 saatin sonrası ile 6 hafta arasını kapsayan bu dönem kanamalarında erken doğum sonrası kanamalarından farklı olarak kanama miktarı için bir standart tanımlama yoktur. Miktarı biraz fazla lohusalık kanamasından şiddetli kanamaya kadar değişen bir spektrum gösterir. Sıklığı %1 civarınadır.

Doğumdan 40 gün sonra kanama olur mu?​

Doğum sonrası kişiden kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 40 gün kadar adet kanaması devam eder. Bu kanamanın 20-25 günü kan, kırmızı olarak, parça parça gelebilir. Daha sonra sarı dönem dediğimiz sızıntı şeklinde kanama görülebilir. 40 günden sonra adet kanaması biter.
40 ciktiktan sonra kanama devam eder mi?

Maternal kanama nedir?​

Postpartum kanama, vajinal veya sezaryen doğumu takiben oluşabilecek acil müdahale gerektiren, tüm doğumların %1 ila 5’inde görülen bir durumdur. Postpartum kanama, maternal mortalite nedenleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Doğum sonu kanama kaç ml olmalı?​

Do¤umun 3. evresinin tamamlanmas›n› takiben spontan vajinal yolla do¤umda 500 ml, sezaryen son- ras› 1000 ml’den fazla kanama olmas› durumunda postpartum kanamadan söz edilir.

Geri