- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 222.923
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Doğum sonrası ilk kontrolde ne yapılır?
Genel olarak doğumdan 6 hafta sonra muayene tavsiye edilir. Bu muayenede komplikasyon taraması, uterusun normale döndüğünün tespiti, servikal smear, aile planlaması, cinsel birliktelik, doğum sonrası hareketler, vajinal kanama, ağrı, akıntı, mesane fonksiyonu ve genel sağlık ile ilgili değerlendirme yapılır.Yeni doğum yapan kadin neden korkar?
Anne adayının deneyimleri, çevresel faktörler, kişilik yapısı ve kaygı düzeyi doğum korkusuna neden olan etkenler arasında sayılabilir. Yaşanılan çevre ve çocukluk döneminden itibaren anneden, akrabalardan, arkadaşlardan duyulan hamilelik ve doğum hikayeleri “öğrenilmiş korku” olarak kadının karşısına çıkar.Doğum sonrası jinekolojik muayene nasıl yapılır?
-Doğum sonrası ilk jinekolojik muayene ne zaman yapılmalıdır? Korunma isteğiniz ve doktorunuzun tercihine göre 3-8 hafta sonrasına muayene kontrol için gitmeniz gerekir. Bu muayenede kesi yeri kontrol edilir, rahim ve yumurtalıklar muayene ile değerlendirilir. Smear testi gebelik sırasında ilk başvuruda yapılır.
Doğumdan sonra neden kontrole gidilir?
Hamilelik ve sonrası dönemde vücudunuzda birçok değişiklik meydana geldiği için sezaryen sonrası kontrol, fiziki ve duygusal açıdan toparlanmanıza yardımcı olacaktır. Genellikle doğumdan iki hafta sonra yapılması tavsiye edilen doğum sonrası muayene, kafanızda oluşan soruları giderebilmeniz için de bir fırsattır.
Sezeryan doğum sonrası alttan muayene olur mu?
Doğum Sonrası Vücudun Muayenesi Sezaryen sonrasında dikiş yerleri kontrol edilir. Pelvik ve meme muayenesi yapılır. Pelvik muayenede, rahmin gebelik öncesi boyutlarına yani armut büyüklüğüne yakın olup olmadığı incelenir.Doğumdan sonra kontrole gidilir mi?
Doktorlar hem normal doğum yapan anneleri hem de sezaryen doğum yapan anneleri doğumdan bir hafta sonra kontrole çağırırlar. Anne normal doğum yapmış ise, kontrol sırasında vajinal dikişlere bakılır. Sezaryenle doğum yapan annelerinde bir hafta sonra üstteki (karın bölgesindeki) dikiş yerleri kontrol edilir.Doğum sonrası ilk muayenesi nasıl yapılır?
Doğumdan sonra rahmin toparlanması için ne yapmalı?
Rahim (Uterus) involüsyonu Bebek doğduktan hemen sonra yaklaşık 20. gebelik haftasında olduğu boyuta iner. Bu evrede ağırlığı yaklaşık 1 kg kadardır. Birinci haftanın sonunda 12. gebelik haftasındaki büyüklüğüne dönen rahimin hacmi 6 hafta sonunda gebelik öncesi büyüklüğündedir.
Yeni doğan bebeğin ilk kontrolü ne zaman yapılır?
Bebek doğduktan hemen sonra bebeğin ilk muayenesi yapılır. Bundan sonra da yani eve gönderildikten sonra da ilk kontroller başlar. Doğum sonrası kontrol gerçekleştikten sonra bebeğiniz doktorunu 1-2 hafta sonra görecektir. Bebeğin genel sağlık durumu kontrolü için bu doktor ziyareti çok önemlidir.Hamile kalındığında ne zaman doktora gidilmeli?
Yaklaşık 40 hafta sürecek gebelik maratonunun ilk 28 haftasında ayda bir, 36. haftaya kadar 2 haftada bir ve 36-40. haftalarda ise haftada bir kontrol gereklidir. Gebe olduğunuz öğrenir öğrenmez doktorunuza başvurun.Yeni doğan bebek ne zaman kontrole gider?
Doğumdan ne kadar süre sonra rahim eski haline gelir?
Doğum sonrası 2. Haftada rahim leğen kemiği içindeki yerine inerken, gebelik öncesi asıl boyutuna dönmesi, doğum sonrası 4. Haftayı bulacaktır. Gebeliğin son haftalarında 1000 gr a ulaşmış olan rahminiz, 1 hafta sonra 500 gr a, 4 hafta sonra 100 gr a inere eski ağırlığına kavuşacak.