Dogum sancisi nasil hafifletilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
235.376
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Doğum sancısı nasıl hafifletilir?​

Hamilelik boyunca vücut egzersizleri ve yürüyüşe zaman ayırmanız doğumunuzu kolaylaştırıcı unsurlardandır. Dalgalar esnasında da yürümek ve pozisyon değiştirmek size iyi gelebilir. Sancı geldiğinde yürümek ya da mevcut pozisyonu değiştirmek, hissedilen sancıyı hafifletebilir.

Doğumu başlatmak için ne yapmak gerekir?​

Ancak doğumu başlatmak için; yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, cinsel ilişki, göğüslerin uyarılması, pilates topu üzerinde kalçanızla yapacağınız dairesel hareketler kısmen işe yarayabilir. Bazı ‘hurma, ananas, ahududu yaprağı çayı’ gibi gıdaların tüketiminde zararsızdır.
DOĞUM SANCISI BELİRTİLERİ Sancı, ilk olarak karın bölgesinde başlar ve sırt bölgesine doğru yayılır ya da tam tersi olarak sırtta başlayıp karın bölgesine doğru ilerlediği de görülür. Bu ağrılar genellikle kramp şeklindedir. Doğuma saatler kala yaşanan sancılar sıklaşmaya başlar.
Doğum yapana ne okunur?
NOT: Özellikle de doğum sancısı sırasında ‘İnşikak Suresini okumak’ tavsiye edilebilmektedir. (Ters duruşlu bebek için okunacak dua= İnşikak Suresi) Sancı ve ıkınma esnasında okunabilecek bir diğer ayette “Sümmessebile yesserah” (Abese Suresi, 20) ayetini okumaktır.
Doğum sancısı ağrı kesiciyle geçer mi?
Doğum ağrıları için diğer bir etkili yöntemin ağrı kesiciler olduğunu söyleyen Op. Dr. Alay, “Narkotik ağrı kesiciler, bölgesel anestezinin (epidural anestezi, spinal anestezi) kullanılamadığı durumda doğum ağrılarının giderilmesinde kullanılır.

Doğum sancısı gelmezse ne yapmak gerekir?​

Normal doğum sancısı gelmeyen anne adayları bu yüzden panik yapmamalıdır ve doktorları ile durumu konuşarak bir karara bağlamalıdır. Normal doğum sancısı gelmediği durumlarda genel olarak yapay yani suni sancı verilerek doğum başlatılır.

Doğum sancısı neye benzer?​

Birçok kadının doğum sancısı hafif karın kasılmalarıyla başlar. Bu kasılmalar bazen alt sırt ağrıları gibi de hissedilebilir. Eğer bebek geliyorsa bu ağrılar daha da şiddetlenir, süresi uzar ve sıklaşır. Ayrıca bel bölgesine doğru yoğun bir baskı da hissedilir.
Kolay doğum amacıyla okunan duaların başında Meryem ve İnşirah Sureleri gelir.
Doğumun kolay olması için hangi esma okunur?
İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ tesbihatı çekilebilir. Hamilelikteki 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunabilir. Doğumun kolaylaşması için İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti önerilmektedir. Çocuk dünyaya geldikten sonraki 36. günü Enbiya Suresi okunabilir.
Doğuma yakın ağrı kesici içilir mi?
Özellikle bebeğin organ gelişiminin hızla oluştuğu ilk üçay döneminde, çok acil nedenler dışında, ilaç kullanımı kısıtlanmalıdır. Örneğin vajinal akıntı gibi bebeğin zarar görmeyeceği, tedavisinin geciktirilebildiği durumlarda, hamilelik için güvenli ilaçlar olsa bile, tedaviye ikinci üçayda başlanması doğru olacaktır.

Doğumdan sonra Parol içilir mi?​

Minoset-Parol, Nurofen-Artiril, Apranax, Aprol gibi ağrı kesiciler yahut ateş düşürücüler, emzirme sürecinde rahatlıkla kullanılabilir.

Doğum sancısı adet sancısına benzer mi?​

Aralarındaki fark, adet sancısı çekerken ağrı kademeli olarak artış göstermezken, doğumdaki kasılmalar, rahim ağzı açıldıkça ve rahminiz bebeğinizi dışarı doğru ittikçe artış gösterir. Adet sancısının kramplar halinde gelip uzun sürebildiği bilinirken, doğum kasılmaları git gide sıklaşırken düzenli bir hale gelir.
 
Geri
Üst