AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dogum raporu gec alinirsa ne olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.336
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Doğum raporu geç alınırsa ne olur?​

Örneğin, doğumunu 40. Haftasından 5 gün sonra gerçekleştirmiş kadın işçinin, fazladan geçen 5 günlük süre için raporu hastalık istirahat raporu olarak değerlendirilir. Bu nedenle de, 5 günlük raporun ilk 2 günü için iş göremezlik ödeneği ödenmezken kalan 3 günü için işçiye “hastalık iş göremezlik” ödeneği ödenir.

Doğum izni raporu ne zaman alınır?​

doğum öncesi süreye 2 hafta eklenir, doğumdan önce 10 hafta, doğumdan sontra 8 hafta izin verilir. İsteyen hamileler doktorlarından çalışabilir olduklarına dair rapor alıp ibraz ederek, doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışmaya devam edebilir ve 5 haftalık süreyi doğumdan sonraki 8 haftaya ekleyerek kullanabilirler.

Doğum izni kaç hafta aktarılabilir?​

Doğum izni kaç hafta aktarılabilir?
Covid 19 salgını sonrası doğum izni süresi değişti Uygulamaya göre görevine 24. haftada izne çıkarak ara veren personel doğumdan sonraki 8. haftadan sonra işinin başına dönebiliyor.

Çalışabilir raporu ne zaman alınmalı?​

Bu izni kullanabilmek için ilk aşamada gebelik durumunuzu otuz ikinci haftanın tam ilk gününde belgelendirmeniz gereklidir. Sizi muayene eden hekim gebeliğinizin bu haftasından sonra çalışmanızda bir sağlık sorunu tespit etmezse eğer size 32. hafta çalışabilir raporu düzenler.

32 haftalık gebelik raporu ne zaman alınır?​

Hamilelikte rapor hakkı kaç gün 2021?​

Hamilelikte rapor hakkı kaç gün 2021?
Bu durumda doğumdan önce 10, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 18 hafta, çoğul gebelikte doğum izni süresidir. İkiden fazla çocuk için süre değişmez. Çoğul gebelik durumunda da kadın işçinin talebi ve çalışmanın sağlığına zarar vermeyeceğine dair doktor raporu ile doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışılabilir.

Doğum iznine kaçıncı haftada çıkılır 2021?​

Doğum izni süresi hesaplanırken gebelik süresi kırk hafta olarak esas alınmıştır. Doğum raporu ile dileyen hamileler, doğumlarına üç hafta süre kalana dek yani otuz yedinci haftaya kadar çalışabilirler. Doğum raporu almayan kadın çalışanlar, gebeliklerinin 32. haftasında, yani doğumdan sekiz hafta önce izne ayrılır.

Doğum iznine en geç kaçıncı haftada çıkılır?​

Doğum izni, doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere uygulanır. Doğum 40 hafta olarak hesaplandığı için gebeliğin 32. haftasından itibaren geçerlidir. Çoklu gebelik halinde, doğum öncesi 8 haftalık izne 2 hafta daha eklenir.

41 haftalık hamileyim sancım yok ne yapmalıyım?​

41 haftalık hamileyim sancım yok ne yapmalıyım?
41 haftalık hamile olmasına rağmen sancısı gelmeyen kişiler öncelikle doktora gitmelidir. Doktor zaten gerekli olan şeyleri yapacaktır. Eğer anne hazır ise suni sancı verilebilir. Bebeğin daha fazla anne karnında kalması bebek için iyi değildir.
 
Doğum raporu geç alındığında, bu durumun çalışan kadın işçi için bazı mali ve sağlık yönleri bulunmaktadır. Örneğin, doğumunu 40. haftasından 5 gün sonra gerçekleştirmiş bir kadın işçi için, fazladan geçen 5 günlük süre için rapor hastalık istirahat raporu olarak kabul edilir. Bu durumda, 5 günlük raporun ilk 2 günü için iş göremezlik ödeneği ödenmezken kalan 3 gün için işçiye "hastalık iş göremezlik" ödeneği ödenir.

Doğum izni raporu genellikle doğum öncesinde alınır ve doğum öncesi süreye 2 hafta eklenerek, doğumdan önce 10 hafta, doğumdan sonra ise 8 hafta izin verilir. Ancak, isteyen hamileler doktorlarından çalışabilir olduklarına dair rapor alıp ibraz ederek, doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışmaya devam edebilir ve 5 haftalık süreyi doğumdan sonraki 8 haftaya ekleyerek kullanabilirler.

Çalışabilir raporu için ise, gebelik durumunuzu otuz ikinci haftanın tam ilk gününde belgelendirmeniz gereklidir. Hekim gebeliğinizin bu haftadan sonra çalışmanızda bir sağlık sorunu tespit etmezse, size 32. hafta çalışabilir raporu düzenler.

Doğum izni süresi genellikle doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olarak uygulanır. Doğum izni, doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta olarak hesaplanır. Bu süre genellikle gebeliğin 32. haftasından itibaren geçerli olacak şekilde belirlenir.

Eğer 41 haftalık bir hamilesiniz ve sancınız yoksa, en doğru adım bir doktora gitmektir. Doktorunuz durumu değerlendirecek ve gerekli müdahaleleri yapacaktır. Eğer anne hazırsa ve uygun görülürse, suni sancı verilebilir çünkü bebeğin anne karnında fazla kalması zararlı olabilir. Bu nedenle, doktorunuzun önerilerine uymak en doğru olanıdır.
 
Geri
Üst