- Konu Yazar
Doğum öncesi gelişim kültürden etkilenir mi?
Türklerin yaşamında doğum ve çoğalmayla ilgili bazı gelenek, görenek ve inançlar görülmektedir. Gelenek ve görenekler kültür unsurları olarak insanların duygularını, düşüncelerini ve davranışlarını doğrudan doğruya etkilemektedir (Nirun ve Özönder, 1990).Içgüdüsel davranışlar nasıl oluşur?
Bilgi gönderilen içgüdü programı, eksikliği tespit eder ve bir acı duygusu ile adeta emir verir, döngü başlatır. “Yandım! “diyen ilkel beyin, en yüksek acı verenin “emrinden” başlayarak organizmayı ilgili nesne veya duruma ulaştırmak için yönlendirir. Kavuşulan nesne veya durum ile zaman geçirilir ve haz yaşanır.Gelişime etki eden doğum öncesi faktörlerin nelerdir?
Gelişime etki eden doğum öncesi faktörlerin nelerdir?Doğum öncesi düşük kilo. Yetersiz bakım. İlaç bağımlılığı, sigara ve alkol. Kronik hastalık (kalp, böbrek, şeker hast., astım, vb.)
Doğum öncesi dönem neden önemlidir?
Doğum öncesi dönem neden önemlidir?Gebeliğinin 3. ayında hekime başvurmuş anne için antenatal dönem 3-9, yani sadece 5 veya 6 aylık bir periyot olacaktır. Antenatal Dönem Neden Önemlidir? Antenatal dönem sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek ve sağlıklı bir gebelik dönemi geçirebilmek bakımından hem anne adayı hem doğacak bebek bakımından çok önemlidir.
Doğum öncesi faktörler nedir?
Annenin geçmişi/ hastalık öyküsü: Kanama, kalıtım, önceki düşükler, kilolu olması, yaşının 16’den küçük veya 35’den büyük olması, beslenme yetersizliği.Doğum öncesi dönem ne demek?
Doğum öncesi gelişim, ya da prenatal gelişim, vivipar hayvanların gebeliği sırasında görülen embriyo ve fetüs gelişimidir. Doğum öncesi gelişim döllenme ile başlar. Döllenme embriyonik gelişimin germinal evresinde görülür. Embriyonik gelişimi fetal gelişim takip eder ve nihayetinde doğum gerçekleşir.Doğum öncesi en kritik dönem nedir?
Doğum öncesi en kritik dönem nedir?Kritik Dönemler : İnsan yavrusunu meydana getiren olaylar sıralamasında her organ-organ sistemi ve anatomik yapı ve bebeğin belirli yönleri sabit zamanlarda geliştirir. Bu sabit zamanlar kritik dönemlerdir.