AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dogum oncesi donemde bebegi etkileyen cevresel faktorler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğum öncesi dönemde bebeği etkileyen çevresel faktörler nelerdir?​

Gebelikte yetersiz kilo alımı Doğum öncesi düşük kilo. Yetersiz bakım. İlaç bağımlılığı, sigara ve alkol.
Embriyonal dönemin özellikleri nelerdir?
Embriyo bu dönemde bacaklarını sallayarak amnios kesesi içinde yüzer. Bu nedenle anne embriyonun hareketlerini henüz duymaz. Başta kalp, beyin, sinir sistemi olmak üzere insan vücudunu oluşturacak organlarşta kalp, beyin, sinir sistemi olmak üzere insan vücudunu oluşturacak organlar şekillenmeye bu dönemde başlar.

Gebelikte embriyonal dönem ne zamandır?​

Prenatal Dönem sırasıyla: Ovum Evresi, Embriyo Evresi ve Fetüs Evresi olmak üzere üçe ayrılır. Ovum Evresi, döllenmeden ikinci hafta sonuna kadardır, Embriyo Evresi, üçüncü haftadan sekizinci haftanın sonuna kadardır, Fetüs Evresi ise üçüncü aydan doğuma kadar olan dönemi içerir.
Gelişimin çevresel temelleri nelerdir?
Doğum Sonrası Çevre: Ailenin ekonomik durumu, sosyal durumu, çocuklarına davranış tarzları, ailenin dağılması, çocuğun geçirdiği hastalıklar, çocukların doğuş sırası gibi binlerce değişkenden oluşan doğum sonrası çevre, gelişimi etkileyen faktörler içinde yer alır.
Doğum Sırası Faktörler
Embriyonik dönemde ne olur?
Embriyonal dönem “zigot – 8. hafta” yı kapsar. 9-40 haftalar arası fetal dönemdir. Fertilizasyonun 6.-7. gününde, embriyo, fallop tüplerindeki yolculuğunu tamamlayarak uterusa (rahim) ulaşır ve buraya yerleşir. Bu aşamadan sonra hücrelerin bir kısmı bebeği oluştururken, diğer bölümü plasentayı (son) oluşturur.

Embriyonik gelişme ne demek?​

Embriyonik gelişim veya embriyogenez, eşeyli üreyen canlılarda görülen ve canlının, döllenme ile doğumu ya da yumurta veya kozadan çıkmasına kadar geçen süredeki gelişimidir.
Embriyonik tabakalar ne zaman oluşur?
Embriyonik ektoderm ya da ilkel ektoderm olarak ta isimlendirilir. 7 – 10.günde embriyoda hücreler farklı dizilmeye başlar. Bu diziliş gastrulasyon olarak isimlendirilir. Gastrula: Fertilizasyonun 7. – 10.gününde erken embriyoda hücreler çoğalarak blastula içi girinti oluşturur.

Gelişim Psikolojisi çevre Nedir?​

2) Çevre: Gelişimi etkileyen faktörler içinde yer alan çevre, bireyin doğuştan getirdiği özelliklerin ortaya çıkmasına olanak sağlayan ya da sınırlandıran faktörleri içermektedir. Kpss eğitim bilimleri gelişim psikolojisi için önemli bir yere sahip olan çevreyi 3 başlık altında inceleyebiliriz.
Doğum adetleri nelerdir?
Her ülkenin farklı doğum adetleri var
 
Geri
Üst