AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dogum oncesi bakim nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.074
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Doğum öncesi bakım nedir?​

Doğum öncesi bakım (DÖB); anne ve fetusun tüm gebelik boyunca düzenli aralıklarla, gerekli muayene ve önerilerde bulunularak, eğitimli bir sağlık personeli tarafından izlenmesidir.

Gebenin doğum öncesi bakımı ve izlemi neleri kapsar?​

Gebenin doğum öncesi bakımı ve izlemi neleri kapsar?
Aşağıdaki konular ile ilgili de danışmanlık verilir.
- Beslenme ve diyet.
- Fiziksel aktivite ve çalışma koşulları
- Gebelikte cinsel yaşam.
- Hijyen ve genel vücut bakımı
- Ağız ve diş sağlığı
- Sigara alışkanlığı
- Alkol alışkanlığı ve madde bağımlılığı
- İlaç kullanımı

Doğum öncesi bakımın önemi nedir?​

Doğum öncesi bakımın önemi nedir?
Doğum öncesi bakımın amacı; gebe hastanın daha evvel geçirmiş olduğu bir hastalığın erken tanısı kadar, sağlıklı bir gebenin gebeliği esnasında ortaya çıkabilecek bir hastalığın da zamanında teşhis edilmesidir.

Doğum öncesi bakım neden önemlidir?​

Gebeye verilecek eğitimler nelerdir?​

Gebeye verilecek eğitimler nelerdir?
Gebe okuluna katılan tüm gebelerin; gebelik, gebelik egzersiz ve yogası, doğum, bebek bakımı, emzirme, yeni doğan sağlığı, lohusalık, lohusalık egzersizleri ve yogası, aile planlaması vb. gerekli konularda bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen 4 programa katılmaları gerekmektedir.

Türkiye’de hemşirelik dersleri nelerdir?​

Türkiye’de hemşirelik dersleri nelerdir?
En temel hemşirelikler şunlardır. Türkiye’de Anestezi Hemşiresi, Psikiyatri Hemşiresi, Ebe, Diyabet Hemşiresi, Ortopedi Hemşiresi, Yeni Doğan Hemşiresi, Klinik Hemşiresi, Yaşlı Bakım Hemşiresi, Akademisyen hemşire olmak üzere çok farklı alanlarda bölümler okuma imkanı sunulmaktadır.
Türkiye’de Hemşirelik bölümleri nelerdir?​
Türkiye’de Anestezi Hemşiresi, Psikiyatri Hemşiresi, Ebe, Diyabet Hemşiresi, Ortopedi Hemşiresi, Yeni Doğan Hemşiresi, Klinik Hemşiresi, Yaşlı Bakım Hemşiresi, Akademisyen hemşire olmak üzere çok farklı alanlarda bölümler okuma imkanı sunulmaktadır. Bu hemşirelik dallarına göre seçim yaparak lisans bölümü okunmalıdır.

Hemşire Nasıl Olunur?​

Hemşire Nasıl Olunur?
Hemşire Nasıl Olunur? Hemşire olabilmek için öncelikle öğrenci olmanız gerekmektedir ve üniversite sınavlarına hazırlanıp üniversite için bir puan, derece almanız gerekmektedir. Sınavdan elde edeceğiniz puan okumak istediğiniz hemşirelik bölümüne yeterli olacak düzeyde olmalıdır.

Hemşirelik ücreti değişebilmektedir.?​

Hemşirelik ücreti değişebilmektedir.?
Hemşirenin kadrolu, sözleşmeli veya ücretli olma durumuna göre hemşire maaşları değişebilmektedir. Hemşirelik maaşlarına döner sermayeden gelen gelirler, varsa nöbet ücreti gibi ek durumlarda girebilmektedir.
 
Doğum öncesi bakım, gebelik boyunca anne adayının düzenli aralıklarla izlenmesi ve gerekli muayenelerin yapılmasıdır. Bu süreçte eğitimli sağlık personeli tarafından önemli öneriler ve danışmanlık verilir. Gebenin doğum öncesi bakımı ve izlemi ise beslenme, fiziksel aktivite, cinsel yaşam, hijyen, ağız ve diş sağlığı, sigara/alkol kullanımı, ilaç kullanımı gibi pek çok konuyu kapsar ve gebeye genel sağlık desteği sağlar.

Doğum öncesi bakımın önemi, gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlamak ve olası riskleri en aza indirerek anne ve bebek sağlığını korumaktır. Erken teşhis, tedavi ve danışmanlık sayesinde anne adayı sağlıklı bir hamilelik süreci geçirebilir ve bebeği de daha sağlıklı bir şekilde doğabilir.

Gebeye verilecek eğitimler arasında gebelik, doğum, bebek bakımı, emzirme, yeni doğan sağlığı, lohusalık, aile planlaması gibi konuları kapsayan programlar bulunmaktadır. Gebe okuluna katılan anneler bu programlardan faydalanarak gerekli bilgi ve becerilere sahip olabilirler.

Hemşirelik alanında ise Türkiye'de farklı hemşirelik dalları bulunmaktadır. Bazıları Anestezi Hemşiresi, Psikiyatri Hemşiresi, Ebe, Diyabet Hemşiresi, Ortopedi Hemşiresi, Yeni Doğan Hemşiresi, Klinik Hemşiresi, Yaşlı Bakım Hemşiresi, Akademisyen Hemşire gibi alanlarda uzmanlaşabilirler. Hemşire olabilmek için üniversite eğitimi almak gereklidir ve bu alanda lisans programları sunulmaktadır.

Hemşirelik ücreti; hemşirenin statüsüne (kadrolu, sözleşmeli, ücretli vb.) ve ek gelir unsurlarına (örneğin döner sermaye, nöbet ücreti) bağlı olarak değişebilir. Hemşirelik mesleği hem sağlık sektöründe önemli bir görevi yerine getirirken hem de çalışanların yaşamlarını sürdürebilecekleri bir maaş imkanı da sunmaktadır.
 
Geri
Üst