Dogum koclugunu kimler yapabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Doğum koçluğunu kimler yapabilir?​

Genellikle doktorlar, ebeler, hemşireler, diyetisyenler, fizyoterapistler, psikologlar, psikolojik danışmanlar doğum koçluğu yapmaktadır. Doğum koçu olmak isteyen sağlık çalışanları doğum koçluğu eğitimi alarak, doğum koçu (doula) olabilirler.

Doğum Psikoloğu nasıl olunur?​

Şu anda Türkiye’de bu alanda ilk ve tek olarak İstanbul Doğum Akademisi uluslararası Lamaze sertifikalı bir eğitim vermektedir. Doğuma Hazırlık Eğitimcisi ve Doula Eğitimi adı altında geçen program eğitime katılan psikologları hamile ve doğum psikologu olarak yetiştirmektedir.
Ebelerin unutulmuş asli görevleri yeniden ‘yüreklendirilirken’, aynı şekilde Ebelik eğitimi almamış ancak bu işe gönül vermiş her bireyin ‘Doğum Koçu, destekçisi’ olması mümkün oldu. Türkiye’de artık her kadın bir Doğum Koçu olabilir. Bunun için ilgili sertifika programını bitirmek mümkün.
Doğum koçu sertifikası nasıl alınır?
Doğum Koçu Nasıl Olunur? Doğum koçu olmak için, Doğum Koçu Eğitimine katılarak, eğitim sonunda alınan doğum koçu sertifikası ile doğum koçu olunur.
Doğum Psikoloğu Nedir?
Hamile ve doğum psikoloğu üniversitelerin psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra hamilelik, doğum fizyolojisi, doğuma hazırlık, temel doğum bilgisi, tıbbi müdahaleler, doğumda ilaç dışı teknikler vs gibi alt alanlarda özel eğitim almış olan kişidir.

Evde doğum koçu nedir?​

Doğum koçları, hamilelik süresince anneye destek olurken, beslenme, nefes eğitimi ve egzersizler yolu ile sağlıklı bir hamilelik geçirmeye de yardımcı olur. Öte yandan doğum esnasında da anneye eşlik edebilen doğum koçları masaj, nefes egzersizi gibi uygulamalarla doğumun kolay gerçekleşmesinde rol oynar.

Doğum koçu doula nedir?​

Doğuma hizmet eden kişiler olan Doula’lar, anne ve bebekler merkezde olacak şekilde onların isteklerine ulaşabilmesi için çalışırlar. Anneye ve ailesine doğumdan önce, doğum sırasında ve doğum sonrasında hem duygusal hem de fiziksel destek sağlayan kişilerdir.

Geri