AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dogum izni gorev suresinden sayilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
60.904
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Doğum izni görev süresinden sayılır mı?​

İş Kanunu’nun 55/B maddesi gereğince kadının doğumdan önce ve sonra çalıştırılmadıkları günler yıllık ücretli izin hakkının hesabında çalışmış gibi sayılır. Yani doğun izni süresi çalışma süresinden sayılır diyebilmek mümkün.

Memur analık izni süresine maaş alır mı?​

Maaşı tam ödenecek. Doğum yapan memurlar ile eşi doğum yapan memurların analık ve babalık izinlerinin bitiminden itibaren çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar olan dönemde, süt izni verilmeksizin normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışmayı talep edebilecekler.

Doğum izni raporu kime verilir?​

Doğum izni raporu kime verilir?
SSK Doğum İzni ve Doğum Raporu Hakkındaki Hukuki Düzenleme 4857 Sayılı Kanunun 74. Ancak bu durum için hekim raporu gerekmektedir. – İsteği ya da gereği halinde kadın işçiye, 16 haftalık sürenin tamamlanması veya çoğul gebelik durumda 18 haftalık süreden sonra 6 aya kadar ücretsiz SSK Doğum İzni verilir.

Doğum izninde memur maaş yatar mı?​

Doğum izninde memur maaş yatar mı?
Doğum iznine çıkan kadın çalışanın maaşı, çalıştığı şirket tarafından ödenmez. Kadın çalışanın 16 haftalık doğum raporu sırasında alacağı maaşı SGK öder. Bu dönemdeki ücretinizin 2/3′ünü SGK size “doğum parası” ya da “analık geçici iş göremezliği” adı altında öder.

Doktora alım kriteri nelerdir?​

Doktoraya başvurmak ve girebilmek için her üniversitenin kendi şartları vardır. Mesela bazı üniversiteler TOEFL puanı isterken bazısılarına YDS yetmektedir. Bazıları YDS’den 70 isterken bazıları 55 istemektedir. Her üniversitede farklı olduğundan genel olarak doktora alım kriterlerini anlatayım:

Hangi üniversitelerde doktora alım kriteri var?​

Her üniversitede farklı olduğundan genel olarak doktora alım kriterlerini anlatayım: Doktora sürecinde genelde 4 parametreye bakılır; ALES (akademik lisansüstü eğitim sınavı), YDS veya ÖSYM’nin eşdeğerliğini kabul ettiği en az bir dil puanı, okul mezuniyet notunun 100 üzerinden cinsi ve mülakat notu.

Doktoranızı bitirdiğinizde PhD diploması alırsınız?​

Doktoranızı bitirdiğinizde PhD diploması alırsınız?
Yüksek lisansın aksine doktora, yapılan işin “felsefesini” öğrenmek ve neredeyse her zaman akademik bir kariyer gütmek için alınan bir diplomadır. Doktoranızı bitirdiğinizde “Felsefe Doktoru” (İng: “Doctor of Philosophy, Kısaltma: PhD) diploması alırsınız.
 
Doğum izni konusunda açıklamalarınız doğru. Kadın çalışanların doğum izni süresi, çalışmış gibi hesaplanır ve maaşları bu dönemde SGK tarafından ödenir. Memur analık izni süresine maaş alır ve analık izni süresi boyunca normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışma talep edilebilir.

Doğum izni raporu, kadının isteği veya gereği halinde hekim raporuyla verilir ve genellikle 16 haftalık sürenin tamamlanması veya çoğul gebelik durumunda 18 haftalık süreden sonra 6 aya kadar ücretsiz SSK Doğum İzni sağlanır.

Doktora alım kriterleri üniversiteler arasında farklılık gösterebilir. Genel olarak ALES puanı, dil puanı, okul mezuniyet notu ve mülakat notu gibi parametrelere bakılır. Üniversitelerin kendi şartları olduğundan, doktora başvuruları ve giriş kriterlerine ilişkin detayları ilgili üniversitelerin yayınladığı doktora programı başvuru koşullarından öğrenebilirsiniz.

Doktoranızı bitirdiğinizde, Yüksek Lisans diplomasından farklı olarak "Felsefe Doktoru" (PhD) diploması alırsınız. Bu diplomayı aldığınızda akademik kariyer yapma imkanı elde edebilirsiniz.
 
Geri
Üst