Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dogum icin hastaneye ne zaman gidilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğum için hastaneye ne zaman gidilmeli?​

Doğum sancıları başladığında, sancılar yaklaşık 4-5 dakikada bir gelmeye başladığında hastanede olmanız gerekmektedir. Amniyon kesesi yırtıldıktan sonra bebek ve anne rahmi mikroplara açık bir hale gelir.

Normal doğum sancısı kaç dakikada bir olur?​

Bu süre doğumdan doğuma değişebilir. Doğum sancıları genellikle gebeliğin 38. ve 42. haftaları arasında kendiliğinden başlar. Erken evrede doğum sancısı 15 ila 20 dakikada bir gelir ve yaklaşık 30 ila 45 saniye sürer.
İkinci normal doğum, ilkine göre daha kolay gerçekleşir. Genellikle aynı bölgeyi içeren ikinci ameliyat ilkine göre de daha ağrılı ve zor geçtiğinden, sezeryan doğumlarda aynı durum geçerli değildir.
Doğum sırasında bebek hareket eder mi?
Kaslardan oluşan rahim düzenli aralıklarla kasılır. Karın sertleşir. Kasılmalar arasında rahim gevşer ve yumuşar. Doğum başlayana kadar ve erken doğum aşamalarında bebek oynamaya devam eder.
Dogum zamani geldigi nasil anlasilir?
Doğurmak üzere olduğunuzun en büyük işareti düzenli rahim kasılmalarının başlamasıdır. Başlangıçta bu erken kasılmalar menstrüel kramp ya da bel ağrısı gibi hissedilir. 20 ila 30 dakika aralıklarla gerçekleşir. Ağrı ya da kramp giderek daha şiddetlenir ve daha uzun sürer.

Doğumdan önce açılma olduğunu nasıl anlarız?​

Bebeğiniz doğum kanalına girdiğinde bunu 3 şekilde anlayabiliriz. Birincisi ağrı eşiğimiz yüksektir, ağrıları algılamayız, kanama ile fark ederiz. Bu kanama 9 ay boyunca kapalı olan rahim ağzının ilk açılma kanamasıdır. Halk arasında ”loşi” yada ”nişan” olarak ifade edilir.

Doğum sancısı olduğunu nasıl anlarız?​

Gerçek doğum sancısında kasılmalar düzenlidir ve öngörülebilir bir şekildedir. Kasılmalar gittikçe daha sık, daha uzun ve daha güçlü olur. Her kasılma önce sırtın alt kısmında hissedilir sonra ön ve alt kısımlar ve kasığa yayılır. Yürüme-yatma veya pozisyon değişikliği kasılmalarda azalma veya durmaya yol açmaz.
Sancılar en şiddetli düzeye geldiğinde kasılmalar her iki dakikada bir gelmeye başlar ve yaklaşık bir buçuk dakika sürer. İlk defa anne olanlar için bu ilk aşamadaki doğum sancıları genellikle 9 ile 15 saat arasında sürer. En uzun açılma ilk beş santimetredir.
Ikinci doğumda dikiş olur mu?
Epizyotomi ilk defa doğum yapacak kadınların büyük bir kısmına uygulanabilmektedir. Eğer annenin ikinci ya da üçüncü doğumu ise doğumların %50’sinde kesi uygulanır.
Açıklık kaç cm olmalı?
Başlangıçta 1 cm kadar olan açıklık, 10 cm olduğunda bebek dışarı çıkmaya hazır demektir. Doğum sürecinde ebe veya doktor, eliyle rahim ağzını kontrol ederek açıklığın ne kadar olduğunu tespit eder. Kimilerinde çok kısa sürede tamamlanabilen bu açılma süreci, bazı kadınlarda çok daha farklı sürelerde gerçekleşebiliyor.

Bebeğin doğum kanalına girdiği nasıl anlaşılır?​

Peki, ‘bebeğin doğum kanalına girdiğini nasıl anlarız? ‘ Bebek kanala doğru indiğinde karnınızın üst kısmında bir boşluk hissi meydana gelmektedir. Aşağıya doğru inişin gerçekleşmesiyle, akciğerlerinizdeki basınç azalacak ve daha kolay nefes alıp vermeye başlanacaktır.

Bebeğin normal doğum pozisyonu aldığı nasıl anlaşılır?​

20. haftayla birlikte bebeğin duruşu makatının doğum kanalına baktığı şekildedir. Cenin pozisyonunda bulunan bebek, gebeliğin ilerlediği her hafta duruş pozisyonunu doğuma göre ayarlamak için değiştirecektir. 31. haftadan itibaren de bebek baş aşağı dönerek olması gereken doğum pozisyonunu alır.
 
Geri
Üst