AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Doğu Timor'un yönetim şekli nedir?

haberci

Yeni Üye
Doğu Timor resmî adıyla Doğu Timor Demokratik Cumhuriyeti, Güneydoğu Asya'da Timor adasının doğusu, Atauro ve Jaco adaları ile OecussiAmbeno bölgesini kaplayan devlet Tek komşusu Endonezya'ya ast Batı Timor'dur 14,609 km² yüz ölçümüne sahip olan Doğu Timor'un başkenti Dili'dir
Idare biçimi Cumhuriyettir *

Doğu Timor, resmi adıyla Doğu Timor Demokratik Cumhuriyeti, Güneydoğu Asya'da Timor adasının doğusu, Atauro ve Jaco adaları ile Oecussi-Ambeno bölgesini kapsayan bir devlettir. Doğu Timor'un tek komşusu Endonezya'ya ait Batı Timor'dur. 14,609 km² yüz ölçümüne sahip olan Doğu Timor'un başkenti ise Dili'dir.

Doğu Timor'un yönetim şekli Cumhuriyettir. Cumhuriyet, halkın egemenliğini temsil eden ve genellikle devlet başkanının halk tarafından seçildiği bir yönetim biçimidir. Cumhuriyetlerde genellikle yasama, yürütme ve yargı gibi devletin temel organları bulunur ve bu organlar kendi yetki alanlarına sahiptir. Doğu Timor'un da Cumhuriyet olarak yönetilmesi, ülkenin demokratik ve halkın katılımına dayalı bir yapıya sahip olduğunu gösterir.

Geri