Dogruluk İle İlgili Ayetler

zeberus

Yeni Üye
Doğrulukla ilgili ayetler, kuranda doğrulukla ilgili ayetler, doğrulukla ilgili ayetler nelerdir

BAKARA : 23 Eğer kulumuz (Muhammed)a indirdiğimiz (Kur'ân)den belirsizlik içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin, Allah'tan diğer güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer dürüst iseniz

BAKARA : 94 De fakat; Allah yanına ahiret yurdu (cennet) başkalarının değil de sadece sizin ise, eğer iddianızda da sadık iseniz haydi hemen ölümü temenni ediniz, ölmeyi cana minnet biliniz

BAKARA : 111 Üstelik yahudi ve hıristiyanlardan başka biri katiyen cennete giremeyecekdediler Bu onların kendi kuruntularıdır Sen de onlara de fakat; Eğer dürüst iseniz, haydi bakalım getirin delilinizi

MAİDE : 119 Allah buyurdu fakat: Bu, sadıklara doğruluklarının menfaat sağladığı gündür Onlar için altlarından ırmaklar akıcı, içinde ebedî kalacakları cennetler vardır Allah onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır İşte büyük kurtuluş budur

TEVBE : 119 Ey iman edenler! Allah'dan korkun ve doğrularla beraber olun

İSRA : 80 (Ey Muhammed!) De oysa: Rabbim! Beni, takdir ettiğin yere gönül rahatlığı ve refah içinde koy ve çıkacağım yerden de dürüstlükle ve selametle çıkmamı sağla Bana katından destek edici bir güç ver

NEML : 64 (Onlar mı uğurlu) yoksa, önce yaratan, daha sonra yaratmayı her yerde eden ve sizi hem gökten, keza yerden rızıklandıran mı? Allah ile beraber diğer bir ilâh mı var? De ki: Eğer dürüst söylüyorsanız, siz muhakkak delilinizi getirin haydi!

KASAS : 48 Lakin onlara tarafımızdan o yargı (peygamber) gelince, Musa'ya bahşedilen (mucizeler) gibi ona da verilmeli değil miydi?dediler Peki daha önce Musa'ya verileni de inkâr etmemişler miydi? Birbirini destekleyen iki büyüdemişler ve şunu söylemişlerdi: Açıkçası biz hiçbirine inanmıyoruz

KASAS : 49 (Resulüm!) De fakat: Eğer doğru sözlüler iseniz, Allah katından bu ikisinden (bana ve Musa'ya inen kitaplardan) daha doğru bir kitap getirin de ben ona uyayım!

AHZAP : 8 (Bunu Allah), sadıklara sadakatlerinden sormak için yaptı Kâfirler için ise acı verecek bir azab hazırladı

AHZAP : 24 Çünkü Allah sadıklara sadakatleriyle mükafat verecek, dilerse münafıklara da azab edecek ya da tevbe nasib edecektir Kesin Olmama değil fakat Allah çok bağışlayıcıdır Çok merhamet edicidir

AHZAP : 70 Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve sağlam laf söyleyin,

AHZAP : 71 Oysa (Allah) işlerinizi yoluna koysun ve günahlarınızı bağışlasın Her kim Allah'a ve Resulü'ne itaat ederse, o sahiden büyük murada ermiştir

AHKAF : 16 İşte yaptıklarının en güzelini kendilerinden kabul edeceğimiz ve günahlarını bağışlayacağımız bu kimseler cennetlikler arasındadırlar Bu onlara vaad edilmiş olan dosdoğru bir sözdür

MUHAMMED : 5 Allah onları doğru yola iletecek ve durumlarını düzeltecektir

KAMER : 55 Enerjik padişahın huzurunda doğruluk koltuklarındadırlar

MAL : 23 De fakat: Sizi yaratan, size kulaklar gözler ve gönüller veren O'dur Ne değin eksik şükrediyorsunuz!

MÜLK : 24 De ama: Sizi yerden üreten O'dur ve O'na toplanıp götürüleceksiniz*

Geri