Dogrudan maliyet nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Doğrudan maliyet nedir?​

Maliyet muhasebesinde, direkt maliyetler doğrudan bir referans nesneye (çoğunlukla maliyet birimi genellikle pazarlanabilir bir ürün veya hizmet) atfedilebilen maliyetleri ifade eder.

Dolaylı ve dolaysız maliyet nedir?​

Bir malın üretimi için gereken ham madde ve ara malları dolaysız maliyet unsurudur. Ancak ısıtma, aydınlatma, bakım, onarım gibi tümüyle ilgili olanlar Dolaylı Maliyet kapsamına girerler. Bunun gibi, üretime doğrudan katılan, örneğin makineyi çalıştıran işçinin ücreti dolaysız maliyet sayılır.
Indirect maliyet nedir?
Bir ürünün ya da hizmetin üretimi ile ilgili olarak ortaya çıkan; ancak, üretim süreciyle yakından ilişkili olmasına karşın, birden fazla ürün ya da hizmetin üretiminde ortak olarak katlanılan maliyetlerdir (ör. farklı ürünlerin imalatında kullanılan ekipmana yönelik hizmet veren bir tamirat bölümünün katlandığı …
Doğrudan maliyet nedir örnek?
Doğrudan Maliyet; Hammadde maliyeti gibi doğrudan doğruya belirli bir ürünün imalatı ya da bir hizmetin teslimi ile ilgili olarak katlanılan maliyetlerdir. Örneğin, bir otomotiv şirketi, her bir araba gövdesini oluşturmaya kullandığı malzeme için bir çelik üreticisine ödeme yapabilir.

Dolaylı maliyet nedir ISG?​

Dolaylı maliyetler ise; kazada yaralanan işçinin o işyerinde neden olduğu diğer işçilere ait iş kaybı, (ilk yardım için revirde veya hastanede harcadıkları süreler, yetkili personellerin ve yanında çalışan iş arkadaşlarının zaman kaybı) malzeme hasar bedelleri, yasal ödemeler, gecikme cezaları, idari para cezalan.

Vazgeçme maliyeti ne demek?​

EĞİTİM HİZMETLERİNİN MALİYETİ Eğitim nedeniyle hem bireysel olarak hem de toplumsal olarak uğranılan gelir kayıplarının tümüne vazgeçme maliyeti (fırsat maliyeti) denilmektedir(6).
Görünmez maliyetler nelerdir?
İndirekt (Görünmez) Maliyetler;
Tehlike oluşturan durumlar için dolaylı maliyetler nelerdir?
Direkt (Görünür) Maliyetler;
Ölçeğe göre sabit olan getiri; Çıktılar, girdilerle aynı oranda artış gösterirse birim maliyet değişmeyerek sabit kalır. Ölçeğe göre azalan getiri; Girdilerde ortaya çıkan artış, çıktılarda ki artıştan daha büyük olmasına ölçeğe göre azalan getiri denilmektedir.

Geri