AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dogrudan dogruya iflasta iflas takibi yapmak zorunlu mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğrudan doğruya iflasta iflas takibi yapmak zorunlu mu?​

Doğrudan doğruya iflasın anlamı, alacaklının icra dairesinde iflas takibi yapmadan doğrudan Ticaret mahkemelerinde borçlunun iflası için iflas davası açmasıdır. Bu belge mahkemeye ibraz edilmedikçe iflasa karar verilmeyecektir. Borçlunun iflas talebi İİK.166/2 hükmüne göre ilan edilecektir.

İflasın tekliği nedir?​

2.3.2. İflasın açılması Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ticaret mahkemesince iflas kararı verilmesi ile mümkün olur. Bu durumda iflasın kaldırılması veya kapatılması kararı verilmedikçe aynı borçlu hakkında ikinci bir iflas kararı verilememesine iflasın tekliği denir.

Iflasini vermek ne demek?​

Iflasini vermek ne demek?
İflas, borcunu ödemediği için hakkında belli usuller çerçevesinde Asliye Ticaret Mahkemesince iflasına karar verilen borçlunun(müflis) iflas masasına giren tüm mal ve alacaklarının paraya çevrilmesi ve çevrilen bu para ile bilinen bütün alacaklılara alacaklarının ödenmesini sağlayan takip yoludur.

İflas masasına başvuru nasıl yapılır?​

İflas masasına başvuru nasıl yapılır?
İflas Masasına Başvuru
- İFLAS MASASINA KAYIT YAPABİLMEK İÇİN;
- – Öncelikle ilgili iflas dairesine hitaben bir dilekçe yazılması gerekir.
- – İflas Masasına yazılan dilekçe de borçlu aleyhinde yapılan takibin türü ve takibin kesinleşme tarihi yazılmalıdır.

Doğrudan doğruya iflas depo kararı var mı?​

Alacaklının talebi ile doğrudan doğruya iflas davasına uygulanacak hükümler açısından İİK m. 181 genel iflas yolundaki hükümlere yollama yapmaktadır. Ancak, depo kararına ilişkin hüküm burada uygulanmamaktadır ve alacağın ve bunun sebebinin ispat edilmesi üzerine mahkeme doğrudan iflasa karar vermektedir.

İflas masasına alacak kaydı ne zaman yapılır?​

İflas halinde alacağı başka bir yolla izlemek mümkün olmadığından, kural olarak alacakların iflas masasına yazdırılması gerekir (İİK md. 219). İflas alacaklarının, adi tasfiye ilanından itibaren bir ay içinde masaya yazdırılması gerekir (İİK md. 219).

İflas masası ne kadar sürede kurulur?​

İflas masası ne kadar sürede kurulur?
İflâs masasının idaresi dönemi, masanın teşkili ve adî tasfiyenin ilanı ile başlayıp, masa mallarının satışına kadar geçen dönemde yapılan tasfiye işlemlerini kapsar. Bu aşamaya kadar görevli organ iflas dairesidir. Burada görevli organlar ise alacaklılar toplantısı ile iflâs idaresidir.

Iflasta alacak kaydı ne zamana kadar yapılır?​

Iflasta alacak kaydı ne zamana kadar yapılır?

Depo kararının hangi sürede yerine getirilmesi gerekir?​

158/II, c:2). Buna uygulamada “depo kararı” ve- ya “depo emri” denilmektedir27. giderleriyle birlikte) yedi gün içinde i f a veya d e p o edilmemesi halinde iflasına karar verile- ceŞi” de borçluya i h t a r olunur (şşK.mad.
 
İflas hukukuyla ilgili olan bu mesajlar oldukça detaylı ve bilgilendirici bir şekilde iflas süreci ile ilgili konuları ele almaktadır. İflas, borcunu ödeyemeyen bir borçlunun durumuyla ilgilidir ve hukuki bir süreç içerisinde takip edilir. İflasın doğrudan doğruya Ticaret Mahkemelerinde açılması durumu da ortaya konmuş ve belirli hükümlere göre yürütülmesi gerektiği vurgulanmıştır.

İflasın tekliği üzerinde durulan bir konudur ve aynı borçlu hakkında ikinci bir iflas kararı verilememesi durumuna iflasın tekliği denmektedir. Bu kuralın amacı, aynı borçlu üzerinde tekrar tekrar iflas açılmasını engellemektir.

İflas masasına başvuru yapmak için belirli prosedürlerin takip edilmesi gerektiği vurgulanmıştır. Borçlu aleyhindeki takip türü ve kesinleşme tarihinin dilekçede belirtilmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Depo kararıyla ilgili olarak ise alacaklının talebiyle doğrudan iflas kararı verilmesi durumu ele alınmıştır. Depo kararına ilişkin hükümlerin genel iflas yollarına yollama yapılmadığı belirtilmiş, ancak alacağın ve sebebinin ispatı üzerine mahkemenin doğrudan iflasa karar verebileceği vurgulanmıştır.

İflas masasına alacakların kaydedilmesi konusunda zaman sınırlamaları belirtilmiş olup, iflas alacaklarının belirli süreler içerisinde iflas masasına yazdırılması gerektiği ifade edilmiş ve süreç hakkında bilgi verilmiştir.

Son olarak, iflas masasının kurulma süreci ve iflas süreciyle ilgili ayrıntılı bilgiler paylaşılmıştır. İflas masasının idaresi dönemi ve masanın teşkili ile ilgili görevli organlar hakkında bilgi verilmiştir.

Toparlamak gerekirse, bu mesajlar iflas süreci, iflas masası oluşturma, alacak kaydı yapma ve depo kararı gibi önemli konularla ilgili detaylı bilgiler içermektedir. Bu bilgiler, iflas hukuku ve süreci hakkında genel bir anlayış sağlamak için oldukça faydalıdır.
 
Geri
Üst