AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dogrudan dagitim sistemi nedir?

Editör

Yeni Üye

Doğrudan dağıtım sistemi nedir?​

Doğrudan Dağıtım: Üretici işletmenin kendi satış örgütüyle; mamulün doğrudan doğruya tüketiciye (nihai veya endüstriyel) satışını yapması halidir. Diğer bir deyişle, alım satım işlemi bir ucunda üreticinin diğer ucunda tüketicinin bulunduğu dağıtım kanalıyla yapılır.

Doğrudan ve dolaylı dağıtım nedir?​

Doğrudan dağıtım: Üreticinin kendi satış örgütüyle tüketiciye satış yapmasıdır. Dolaylı dağıtım: Üretici ile tüketici arasında toptancı, perakendeci, iktisadi bağımsızlığı olan satış temsilcisi, komisyoncu gibi aracı kuruluşların olmasıdır.

Dolaylı dağıtım kanalları nelerdir?​

Dolaylı dağıtım kanalları nelerdir?
Endirekt dağıtım kanalı direkt dağıtım kanalının aksine dağıtım için bağımsız ticari kuruluşlara başvurulmaktadır. Endirekt dağıtım kanalında üretici ve tüketici arasındaki alım satım ilişkilerini ve hukuksal işlemleri başka bir kuruluş sağlar.

Pazarda hangi dağıtım kanalları kullanılmaktadır?​

1-Yoğun Dağıtım: Ürünün dağıtımı için tüm satış noktaları kullanılır. 2-Sınırlı veya Tekelci Dağıtım: Ürünün dağıtımı için belirli bazı satış noktaları kullanılır. 3-Seçimli Dağıtım: Ürünün dağıtımı için bazı mevcut satış noktaları kullanılır.

Sınırlı dağıtım politikası nedir?​

Sınırlı(Özel) Dağıtım Politikası saygınlığını artırmak, ürüne bağlı hizmetleri daha iyi sunabilmek ve dağıtım maliyetlerini azaltmak için az sayıda işletme ile çalışmanın tercih edilmesidir.

Dağıtım kanalı aracıları nelerdir?​

Dağıtım kanalı aracıları nelerdir?
Dağıtım kanalı birimleri; üretici, toptancı, perakendeci, tüketici. Bazı dağıtım kanallarında ürün, üreticiden direkt tüketiciye ulaşır. Bazen ise üretici ve tüketici arasına toptancı, perakendeci veya komisyoncu girer. Bunlara aracı denir.

Bankacılık Alternatif dağıtım Kanalları nelerdir?​

İnternet Şubesi. Bankamatik. Telefon Şubesi / Görüntülü Telefon Şubesi. Çağrı Merkezi / Görüntülü Çağrı Merkezi.

Dağıtım kanalları nelerdir?​

Dağıtım kanalları, ürünlerin üreticiden alıcılara doğru el değiştirme yollarıdır. Ürünler, üretim yerinden itibaren çeşitli ellerden geçerek alıcılara ulaşır. Dağıtım kanalları, ürünlerin üreticilerden alıcılara ulaşmalarına vasıta kişi ve kuruluş topluluklarıdır.

Doğrudan dağıtım sistemi, üretici işletmenin kendi satış örgütü aracılığıyla ürünlerini tüketiciye (nihai veya endüstriyel) doğrudan satması anlamına gelir. Bu sistemde aracı kuruluşlar yer almaz, alım satım işlemi doğrudan üretici ile tüketici arasında gerçekleşir.

Doğrudan ve dolaylı dağıtım arasındaki temel fark, üreticinin ürünlerini tüketicilere ulaştırmak için aracı kuruluşlara başvurup başvurmamasıdır. Doğrudan dağıtım, üreticinin kendi satış örgütüyle tüketicilere ulaşmasını ifade ederken; dolaylı dağıtım, üretici ile tüketici arasında toptancı, perakendeci, satış temsilcisi gibi aracı kuruluşların bulunmasını içerir.

Dolaylı dağıtım kanalları ise üretici ile tüketici arasındaki ilişkiyi sağlayan bağımsız ticari kuruluşlardan oluşur. Endirekt dağıtım kanalı doğrudan dağıtım kanalının tersidir ve üretici ile tüketici arasındaki ticari ilişkileri başka bir kuruluş sağlar.

Pazarda kullanılan dağıtım kanalları arasında yoğun dağıtım, sınırlı veya tekelci dağıtım ve seçimli dağıtım politikaları bulunmaktadır. Sınırlı dağıtım politikası ise ürünlerin sadece belirli sayıda işletme ile dağıtılmasını ve bu şekilde ürüne özel hizmet sunulmasını amaçlar.

Dağıtım kanalı aracıları ise genellikle üretici, toptancı, perakendeci ve tüketici olarak sıralanır. Bazı durumlarda ürünler direkt üreticiden tüketiciye ulaşırken, bazen toptancı veya perakendeci gibi aracılar da devreye girebilir.

Bankacılık sektöründe ise internet şubesi, bankamatik, telefon şubesi, çağrı merkezi gibi alternatif dağıtım kanalları kullanılmaktadır. Bu kanallar sayesinde bankacılık işlemleri daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Genel olarak dağıtım kanalları, ürünlerin üreticiden tüketicilere ulaşmasını sağlayan yolları ifade eder. Bu yollar, üreticiden başlayarak çeşitli aracılar aracılığıyla alıcıya ulaşır ve ürünlerin el değiştirmesini sağlar.

Geri