Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dogrudan dagitim kanallarinda hangi aktorler yer alir?

Editör

Yeni Üye

Doğrudan dağıtım kanallarında hangi aktörler yer alır?​

Dağıtım kanalı birimleri; üretici, toptancı, perakendeci, tüketici. Bazı dağıtım kanallarında ürün, üreticiden direkt tüketiciye ulaşır. Bazen ise üretici ve tüketici arasına toptancı, perakendeci veya komisyoncu girer. Bunlara aracı denir.

Seçmeli dağıtım nedir?​

Seçimli (selektif) dağıtım; belirli bir bölgede sınırlı sayıda toptancı ve perakendeci veya sadece perakendeci kullanma politikasıdır. Özel ve tekelci dağıtım; belirli bir pazarda sadece tek toptancı yada perakendeci ile mamul dağıtımı politikasıdır.

Özel dağıtım nedir?​

Özel dağıtım nedir?
Özel dağıtım ise, belirli bir pazarda sadece tek toptancı veya perakendeci aracılığıyla mamulün dağıtılması politikasıdır (Mucuk, 2005).

Aracılı dağıtım nedir?​

Aracılı dağıtım nedir?
Doğrudan Dağıtım: Üretici işletmenin kendi satış örgütüyle; mamulün doğrudan doğruya tüketiciye (nihai veya endüstriyel) satışını yapması halidir. Diğer bir deyişle, alım satım işlemi bir ucunda üreticinin diğer ucunda tüketicinin bulunduğu dağıtım kanalıyla yapılır.

Yoğun dağıtım ne demek?​

Yoğun dağıtım, bir şirketin sunduğu mal ve hizmetlerin mümkün olduğu kadar çok piyasaya sunulmasını içeren bir pazarlama stratejisi türüdür. Buradaki fikir, ürünleri mümkün olduğunca çok sayıda tüketiciye hazır hale getirerek satış yaratma şansının artmasıdır.

Dolaylı dağıtım kanalları nelerdir?​

Dolaylı dağıtım, bir malın üreticiden tüketiciye aktarılmasında, araya hukuksal ve ekonomik bakımdan bağımsız olan ticari işletmelerin girmesi demektir. Bu aracılar; acenteler, toptancılar, perakendeciler ve bunlara benzer işletmelerdir.

Elektronik bankacılıkta kurumsal dağıtım kanalları nelerdir?​

Elektronik bankacılıkta kurumsal dağıtım kanalları nelerdir?
İş Bankası, alternatif dağıtım kanallarının (ADK) ülkemizdeki en başarılı uygulayıcılarındandır.
- İnternet Şubesi.
- Bankamatik.
- Telefon Şubesi / Görüntülü Telefon Şubesi.
- Çağrı Merkezi / Görüntülü Çağrı Merkezi.
- İşCep.
- İşWap ve.
- Netmatik.

Doğrudan dağıtım kanalları nelerdir?​

Doğrudan dağıtım kanalları nelerdir?
Direkt Dağıtım: Üretici işletmenin kendi satış örgütüyle; mamulün doğrudan doğruya tüketiciye (nihai veya endüstriyel) satışını yapması halidir. Diğer bir deyişle, alım satım işlemi bir ucunda üreticinin diğer ucunda tüketicinin bulunduğu dağıtım kanalıyla yapılır.

Doğrudan dağıtım avantajları nelerdir?​

Üreticinin satış politikasını yansıtır.

Doğrudan dağıtım kanallarında yer alan aktörler genellikle üretici ve tüketicidir. Bu kanallarda ürün, üreticiden direkt olarak tüketiciye ulaşabilir veya bazen üretici ve tüketici arasına toptancı, perakendeci veya komisyoncu gibi aracılar girebilir. Doğrudan dağıtım, üreticinin kendi satış örgütüyle mamulü doğrudan tüketiciye satması şeklinde gerçekleşir.

Seçimli (Selektif) dağıtım, belirli bir bölgede sınırlı sayıda toptancı ve perakendeci veya sadece perakendeci kullanma politikasıdır. Özel dağıtım ise belirli bir pazarda sadece tek toptancı veya perakendeci aracılığıyla mamulün dağıtılması politikasıdır.

Yoğun dağıtım ise bir şirketin sunduğu ürünlerin mümkün olduğunca çok piyasaya sunulmasını hedefleyen bir pazarlama stratejisidir. Bu sayede ürünlerin mümkün olduğunca geniş bir tüketici kitlesine ulaşması amaçlanır.

Dolaylı dağıtım kanallarında ise bir malın üreticiden tüketiciye iletilmesinde aracılar rol alır. Bu aracılar; acenteler, toptancılar, perakendeciler gibi ticari işletmeler olabilir.

Elektronik bankacılıkta kurumsal dağıtım kanalları arasında İş Bankası'nın öne çıkan uygulamaları şunlardır: İnternet Şubesi, Bankamatik, Telefon Şubesi / Görüntülü Telefon Şubesi, Çağrı Merkezi / Görüntülü Çağrı Merkezi, İşCep, İşWap ve Netmatik gibi yöntemler bulunmaktadır.

Doğrudan dağıtımın avantajlarından biri, üreticinin satış politikasını doğrudan yansıtabilmesidir. Bu sayede üretici, müşteri deneyimini kontrol altında tutabilir ve satış stratejilerini doğrudan uygulayabilir.

Geri