AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dogru emzirme nasil olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğru emzirme nasıl olur?​

Emzirme esnasında bebeğin tüm vücudunun anneye dönük olması gerekir. Emzirirken meme alttan dört parmakla ve üstte kalan başparmak ile desteklenmelidir. Memeyi tutarken parmakların memenin kahverengi kısmına (areola) değmemesine özen gösterilmelidir. Annenin sütü bollaştıkça bebek daha çok gaz çıkarmaya başlar.

Bir bebek en fazla kaç yaşına kadar emzirilmeli?​

Dünya Sağlık Örgütü, 2 yaşına kadar, Amerikan Pediatri Akademisi ise 1 yaşına kadar emzirilmesini, devamını anne-bebek ikilisine bırakılmasına karar verdi. Türk pediatristleri ise anne sütünün 2 yaşına kadar devam edilmesini öneriyor.
29. Haftaya ulaşmış olan bebek anne karnında baş aşağı durmayı tercih eder. Ancak bu her bebekte geçerli değildir. Bazı bebekler doğum yaklaştığında baş aşağı döner. Eğer bebek 29. Haftadayken baş aşağı değilse bunun için korkulmasına gerek yoktur.
29 haftalık gebelikte sancı olur mu?
29.Hafta Kasılmalar 29. haftada ortaya çıkan ve genellikle ağrısız olan bu kasılmalar Braxton Hicks kasılması olarak isimlendirilir. Bu kasılmalar gebeliğin ilk trimesterinden (ilk 3 aylık dönemden) başlayabilir. Ancak kasılmaların hissedilmesi genellikle ikinci trimesterde olur.
Bebek emzirirken memeyi tutmak gerekir mi?
Emzirme sonrasında meme başının sağlıklı olduğu görülmelidir. Bebek asla sadece meme ucunu tutmamalıdır. Eğer bebek memeyi kavradığında, anne rahatsızlık hissediyor ya da acı duyuyorsa, bebek memeyi yanlış kavramış olabilir.

29 haftalık bebek günde kaç kez hareket eder?​

Bebeğiniz günde ortalama 150-200 defa hareket eder. Fakat bu hareketlerin hepsi annenin hissedeceği şekilde olmaz. Bebeğinizin hareketlerini sayın. 2 saatte en az 10 hareket olması gerekmektedir.

29 haftalık doğum olur mu?​

37. haftadan önce gerçekleşen doğumlar, erken doğum olarak adlandırılır. Bebeklerin doğumun son 3 ayında erken doğması halinde yaşama şansı yüksek olur. 29 haftalık doğan bebek yaşayabilir. 29 hafta gebelikte bebeğin akciğerlerinde küçük hava yollarının çoğu yerini almıştır.
Bebeğin akciğerleri gelişmeye devam etmektedir ve bebek nefes alma eğersizleri yapmaktadır. Akciğerlerdeki nefes almayı sağlayan bronşlar oluşmakta ve hava kesecikleri artmaya devam etmektedir. Bebek 29. haftada baş aşağı pozisyona geçmiş ya da geçmeye hazırlanmaktadır.
 
Geri
Üst