AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Döğme Pilavının Değişik Lezzeti (Karamelize Soğan İle)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Döğme Pilavının Değişik Lezzeti (Karamelize Soğan İle) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo döğme
1 lt kemik suyu yaklaşık yarım lt kaynamış su
1 yemek kaşığı tuz
2 orta uzunluk soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber

Döğme Pilavının Değişik Lezzeti (Karamelize Soğan İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar
Öncelikle tencereye döğmemizi sıcak suyla buluşturup tuzumuzu da koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra küçük ocağa yahut büyük ocakta kısık olacak halde pişirme sürecini başlatıyoruz belli bir mühletten sonra suyu çekilecektir.
Çekilince kemik suyunu koyup pişmesi devam edecektir (döğmenizin durumuna nazaran kemik suyunu ve ya sucak suyu fazlalaştırabilir yahut azaltabilirsiniz )
Döğmemizin piştiğini anlayınca ocaktan alıyoruz. Yemek dinlenirken öbür bir tavada sıvı yağımızı ve tereyağımızı ocağa alıyoruz yağ eriyince soğanımızı jülyen halinde doğrayıp yağ ile buluşturuyoruz. Büsbütün karamelize olduğunu anladığımızda karabiberi de koyup karıştırıp ocağımızı kapatıyoruz.
Dinlenen döğmemiz ile buluşturuyoruz.
Karamelize soğanlı döğme pilavımız servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Döğme Pilavının Değişik Lezzeti (Karamelize Soğan İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst