AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Döğme (Hatay Usulü)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Döğme (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
1 tavuk göğsü
1 küçük parça kuyruk yağı (Olmasada olur)
2 adet soğan
1 kg buğday
1 kase haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
Üzeri için
Tereyağı
Pulbiber

Döğme (Hatay Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikler tavuğumuzu ve kuyruk yağımızı düdüklü tencerede 40 dakika kadar haşlıyoruz ve didikliyoruz. Sonrasında buğdayımızı iyice yıkayıp süzüp haşladığımız tavuk suyunun içerisine katıyoruz.
Ayrı bir kabın içine soğanı ortadan ikiye bölüp iri iri doğruyoruz ve üzerine salçamızı kimyonumuzuda ekleyip elimizle ovuşturuyoruz tenceremizin içine ekliyoruz.
Tekrar düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp kaynadıktan sonra 40 dakika kadar daha pişiriyoruz.
Son olarakta havasını aldığımız tenceremizin kapağını açıp 1 kase haşlanmış nohutumuzuda ekleyip tokmak yada tahta kaşık yardımıyla iyice vurarak karıştırıyoruz.
Ayrı bir tavada tereyağımızı eritip pulbiber ekliyoruz. Servis yapacağımız zaman tabaklarımızın üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet olsun
Döğme (Hatay Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst