AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Döğme Aşı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Döğme Aşı Tanımı İçin Malzemeler
1 adet bütün köy tavuğu
4 bardak aşurelik döğme
3 tane soğan
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı biber salçası
1,5 kulplu çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kimyon

Döğme Aşı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle düdüklü tencereye köy tavuğu alırın iki saat pişirilir.
Sonrasında soğuyunca ince ince ayıklanır tavuk suyuna akşamdan ıslatılan dövmeler eklenir ayıklanmış tavuk eklenir, yaklaşık bir saat daha pişirilir. Taki döğmeler düzgünce yumuşasın döğmeler pişerken suyu çektikçe su eklenir yaklaşık bir litre daha konur.
Pişen döğmeler ocaktan alınır. Bir tavaya zeytin yağı ve salçalar eklenerek kavrulur. Pişen döğme ye dökülerek 20 dk dövülür güzelce özdeşleşince servis tabağına alınarak yeni.
Servis tabağına alınan döğme aşina dilerseniz tereyağı ,pul biber ve kimyon yakılarak tekrar üzerine dökülerek servis edilebilir. Afiyet olsun.
Döğme Aşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst