AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dogayla uyumlu egitimin mutluluk dogaclama meraklilik gibi cocuklara has ozellikleri saglayacagini ve destekleyecegini belirten Oncu Kimdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.854
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Doğayla uyumlu eğitimin mutluluk doğaçlama meraklılık gibi çocuklara has özellikleri sağlayacağını ve destekleyeceğini belirten Öncü Kimdir?​

Pestalozzi de Rousseau gibi erken çocukluk yıllarında eğitimin doğayla uyumlu olması gerektiğini ve çocukların en iyi, gözlem yaparak ve somut deneyimler edinerek öğrendiğini iddia etmiştir. Pestalozzi’nin düşüncelerinde etkisi olan bir diğer kişi ise annesidir.

Şemanın bilişsel gelişimdeki önemi nedir?​

Şema, bireyin çevresindeki dünyayı anlamak ve anlamlandırmak için geliştirdiği bir bilişsel yapı, yeni edinilen bilgilerin yerleşeceği bir çerçevedir ve Piaget’nin kuramının ana unsurudur. Özümleme, çocuğun karşılaştığı yeni uyaranları sahip olduğu bir şemaya uygun görüp yerleştirmesidir.

Sayma öncesi erken matematik kavramları nelerdir?​

Sayma öncesi erken matematik kavramları nelerdir?
Matematiksel düşüncenin gelişimi için gerekli olan temel becerilerden biri sayma becerisidir. Piaget’e göre okul öncesi dönemdeki çocukların sayı kavramını kazanabilmeleri için önce birebir eşleme, sayı korunumu (miktar değişmezliği), sınıflandırma ve sıralama becerisini kazanmaları gerekmektedir.

Orman yaklaşımı nedir?​

Orman yaklaşımı nedir?
Orman Okulu Yaklaşımı genelde olumlu ilişkiler, eğlence ve çocukların üstesinden gelebileceği zorluklarla dolu bir öğrenme serüvenini tarif eder (Davis ve Waite, 2005). Çocukların ve yetişkinlerin ormanlık bir alanda yaparak yaşayarak öğrenmelerine, özgüven geliştirmelerine fırsat sunan bir süreçtir.

Çocuğun eğitici dramaya başlama yaşı kaç olmalıdır?​

Araştırmacılar, çocukların okul öncesi dönemden başlayarak drama etkinliklerine katılmaya hazır olduklarını ortaya koyan çalışmalar yayınlamışlardır. Fein’e göre (1981), çocuklarla drama türü etkinliklere 3.5 yaş civarında başlanabilir.

Piaget hangi kuramı geliştirmiştir?​

İsviçreli bilim insanı Jean Piaget (1952) bilişsel gelişim kuramını geliştirmiştir. Piaget’e göre bebeklerin karmaşık bir bilişsel yapısı bulunmaktadır. Bebekler bilişsel yapıları içinde dünya ile ilgili bilgileri düzenlemektedir.

Bilişsel gelişim neden önemlidir?​

Bilişsel gelişim neden önemlidir?
Bilişsel beceriler çocukların fikirler arasındaki ilişkileri anlamalarına, neden-sonuç sürecini kavramalarına ve analitik beceriler geliştirmelerine olanak tanır. Sonuç olarak, bilişsel beceri gelişimi çocuğunuzun yanlızca sınıf ortamında değil, sınıf dışında da faydalanabileceği bir beceridir.

Bilişsel şemalar nelerdir?​

Bilişsel şemalar nelerdir?
Bilişsel şema, bireyler tarafından gelen bilgiyi etkin bir biçimde kodlamak ve sunmak için kullanılan spesifik kavram, oluşum ve olaylara ilişkin dinamik bilgi yapılarıdır.
 
Öncü kimdir?
Öncü, çocukların doğayla uyumlu bir şekilde eğitilmesinin, onların mutluluk, doğaçlama ve meraklılık gibi özelliklerini geliştireceğini ve destekleyeceğini savunan kişidir. Bu yaklaşımın temelinde Pestalozzi ve Rousseau gibi düşünürlerin fikirleri bulunmaktadır. Pestalozzi, çocukların en iyi şekilde somut deneyimler edinerek ve gözlem yaparak öğrenebileceğini savunmuş ve eğitimin doğayla uyumlu olması gerektiğine inanmıştır. Bu düşünceye göre, çocuklar doğayla iç içe olmalı, doğadan ilham almalı ve doğayı keşfederek öğrenmeleri desteklenmelidir. Ayrıca, çocukları destekleyici ve onların merakını kesmeyen bir eğitim anlayışı benimsemiştir.

Bilişsel şemalar nelerdir?
Bilişsel şemalar, bireylerin gelen bilgiyi etkin bir şekilde kodlamak ve sunmak için kullandıkları spesifik kavram, oluşum ve olaylara ilişkin dinamik bilgi yapılarıdır. Bu şemalar, bireylerin bilgiyi organize etmelerine, anlamlandırmalarına ve hatırlamalarına yardımcı olur. Örneğin, bir kişinin bir sandalyeyi gördüğünde bunu oturmaya uygun bir obje olarak tanıması, sandalye ile ilgili bilişsel şemasının bir parçasıdır. Bilişsel şemalar, yeni bilgileri mevcut bilgilerle ilişkilendirerek öğrenmeyi kolaylaştırır ve bireylerin çevresiyle etkileşimde bulunmalarına yardımcı olur.
 
Geri
Üst