AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dogayi ve cevreyi nasil koruruz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğayı ve çevreyi nasıl koruruz?​

Çevreyi korumak için yapabileceğiniz 10 şey
- Su tasarrufu – Musluğu kapa!
- Küveti doldurmak yerine duş alın.
- Odayı havalandırırken.
- Pillerden kaçının.
- Elektrikli cihazları kapatın.
- Tencerenin kapağını kapatın.
- Ocak yerine su ısıtıcı kullanın.
- Saç kurutma makinesi kullanmayın.
Çevreye zarar verirsek ne olur?
Eğer çevreye zarar verirsek doğanın dengesini bozarız. Doğanın dengesinin bozulduğu bir durumda ise tüm canlıların yaşamı tehlikeye girmektedir. Bundan dolayı daha yaşanabilir ve kaliteli bir hayat için toprak, hava ve su gibi kaynakları temiz tutmalıyız.

Çevre bizim için neden önemli?​

İnsanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için doğal çevreye ihtiyacı vardır. Yaşayabilmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için doğaya uyum sağlayamayan insan, doğayı dönüştürme yoluna gitmiştir. Toplumsal ilerleme arttıkça insanın doğaya üstünlüğü de artıyordu.
Doğal çevreyi korumak için ne gibi önlemler alabiliriz?
» Doğayı korumak için ağaç dikilmeli ve yeşilin artması sağlanmalıdır. » Ağaçsız araziler ağaçlandırılarak havada oksijenin artması sağlanmalı ve erozyona karşı da önlem alınmalıdır. » Çevreyi korumak için en ufak çöpler dahi çöp kutularına atılmalıdır.
-Tuvaletimizi(büyük-küçük)dışarıya yapmamalıyız. -Biten Pilleri pil kutusuna atmalıyız. -Piknikten sonra ateşimizi söndürmeliyiz ve asla yerde çop bırakmamalıyız. -Kağıt,teneke,cam,pil gibi geri dönüşümü olan maddeleri geri dönüşüm kutularına atmalıyız.
Doğaya zarar veren şeyler nelerdir?
Çevreye zarar veren şeyler nelerdir?

Çevreyi korumaya yönelik dernek ve vakıflar nedir?​

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı): 1990’da İstanbul’da kurulmuştur. Doğanın ve kültürümüzün korunmasına yönelik çalışmalar yaparlar. DOĞA: 2002 yılında Ankara’da kurulan bir dernektir. ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı): 1992 yılında İstanbul’da kurulmuştur.
Çevrenin faydaları nelerdir?
Çevreye Faydaları

Çevre Koruma Nedir Özet?​

Çevre koruma, hem çevre hem de insan menfaati için doğal çevrenin hükûmet, bireysel veya organizasyon tarafından düzenlenen koruma eylemidir. Aşırı tüketim, nüfus ve teknoloji baskısı nedeniyle, biyofiziksel çevre bazen kalıcı olarak bozulmaktadır.
 
Geri
Üst