AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Doğanın mucizevi ilacları

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Amerikan diyeti: Hastalıkların kaynağı
Gunumuzde Amerikalılar kalorilerinin yuzde 42′sini lifsiz hayvansal yiyeceklerden, yuzde 51 ‘ini ise fazlasıyla işlenmiş rafine karbonhidrat ve yağlardan almaktadırlar
Tuketilen toplam sebzelerin neredeyse yarısı patatestir ve tuketilen patateslerin yarısı da kızarmış patates ya da cips şeklinde tuketilmektedir Bu arada, patates en duşuk besin değerine sahip sebzelerden biridir
Yeşil yapraklı sebzelerin, meyvelerin ve fasulyegillerin antikanser etkisini gosteren aynı calışmalar, patates acısından yoğun diyetlerin sağlıksız olduğunu belirtmekte ve kolon kanseri ile bağlantısını gostermektedirler Bu bağlantıya, patatesin kızartılmış olarak ya da tereyağı ya da diğer tehlikeli yağlarla birlikte tuketilmesi neden olmuş olabilir Amerikalılar kalorilerinin sadece yuzde 5′ini patates haric meyve, sebze ve baklagillerden almaktadırlar
1970 ve 1996 yılları arasında peynir tuketimi yuzde 140 artmıştır ve peynir diyetimizdeki başlıca doymuş yağ kaynağıdır3 Bu artışın arkasındaki neden, buyuk olasılıkla hızlı tuketilen yiyeceklerdir Gercekten de, ulkemizdeki peynir uretiminin ucte ikisi pizza, taco, nacho, fastfood yiyecekleri, soslar ve ambalajlı abur cubur yiyecekler icin yapılmaktadır
Kullanımı kolay yiyecekler ve fastfood restoranlarıyla yaşayan toplumumuz sağlıklı beslenme ile yollarını ayırmıştır Soda, burger, patates kızartması ya da pizza alıp yemek kolay olabilir, ama bu kolaylığın bir bedeli vardır; her zamankinden daha hastayız ve tıbbi masraflarımız kontrolden cıkmıştır
Kasvetli olum istatistiklerimizin başlıca nedeninin rafine edilmemiş bitkisel yiyeceklerin az tuketilmesi olduğu konusunda ısrar ediyorum Coğumuz diyetimizdeki yanlışlık yuzunden zamanından once hayata veda etmekteyiz
Olume neden olan başlıca hastalıkların az gorulduğu ulkelerde bu ulkelerde fazla kilolu birey yok gibidir insanlar kalorilerinin coğunu rafine edilmemiş bitkisel gıdalardan almaktadırlar Bu ortalama bir Amerikalının tukettiğinin en az on kat fazlasıdır
Bunun nedeni nedir? Zengin toplumlarda neden bu kadar cok kalp hastalığı ve kanser goruyoruz? Hayvansal urunler mi bu kadar olumcul? Yoksa rafine karbonhidratlar mı tek suclu? Ya da bitkisel yiyeceklerin bizleri hastalıktan korumada mucizevi bir gucu mu var? Yoksa bunların ucu birden mi?
Dunyanın ekonomik olarak daha fakir olan bolgelerinde onemli sağlık problemleri olduğu acıktır: Yetersiz sağlık hizmetleri; yoksulluk ve kotu beslenme; yuksek bebek olum oranı; AİDS dahil bulaşıcı hastalıklann, parazit hastalıklarının ve hatta tuberkulozun oranının yuksek olması gibi Bununla birlikte, erken olume neden olan bunca şeye rağmen, Dunya Sağlık Orgutu’nun (WHO) olum nedeni istatistiklerine bakarsak, bu fakir toplumlardaki elli beşyetmiş beş yaş arasındaki kişilerde kanser ve kalp krizinden dolayı olumlerin cok az olduğunu goruruz
Yoksulluk hastalıkları genellikle bulaşıcı hastalıklardır ve dunyada beslenme konusunda odun verilen bolgelerde gorulurler Kalp krizleri ve en yaygın kanserler (goğus, kolon, prostat), besinsel israfın kural olduğu zengin toplumlarda gorulur Gunumuzde dunyanın hicbir yerinde ekonomik zenginliği, rafine edilmemiş bitkisel yiyeceklerin yuksek oranda ve ceşitli tuketimiyle birleştirebilmiş bir toplum yoktur
Mukemmel sağlık hizmetleri, acil tıbbi bakım, buzdolabı, temiz su, sifonlu tuvalet ve yıl boyu taze urune sahip olup, beslenmedeki aldırmazlıktan ve musriflikten kacınan bir toplumdaki sağlık potansiyelini duşunebiliyor musunuz? Bugun bu fırsata, insanlık tarihinde eşi gorulmemiş bir fırsata sahibiz; hastalık korkusu olmadan uzun ve sağlıklı bir omur surebiliriz Bu fırsatı siz de kullanabilirsiniz
 
Geri
Üst