Dogan SL kac motor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğan SL kaç motor?​

Kapaktaki peluş oyuncaklı güzelin hatlarını kapatmaya çalışan “büyük” haber ise Doğan SL. 70’li yıllardan itibaren Türkiye’nin en çok satılan otomobilleri olan Kuş Serisi’nin en son temsilcisi olan Doğan SL’de, Tempra’dan aktarılan üstten tek eksantrikli 1.6 lt’lik 86 HP’lik motora görev veriliyordu.

Kartal SL ile SLX arasındaki fark nedir?​

Kartal SL (Süper Lüks), L modelinden farklı olarak, karbüratörlü üstten egzantrikli motor ile piyasaya sürülmüştü. Kartal S (Süper) SLX modelinden farklı olarak tampon ve aynalar boyasızdı ve sis farı ve far yıkama yoktu.
Doğan hangi modeli tutuluyor?​
En iyi ve en çok tutulan modeli slxdir. Bu araçlar Türkiye şartlarına uygundur.

Doğan S hangi motor?​

Doğan S hangi motor?
Tofaş Doğan
Motor | 1.6l 8v OHC l4
Şanzıman | 5 ileri 1 geri manuel şanzıman
Curb ağırlık | 1003 kg
Rekabet Tarihi

Doğan SL hangi motor?​

Doğan SL hangi motor?
Doğan SL ‘de kullanılan motor, üstten tek eksantrikli tempra motordur. Bu araçlarda triger kayışı koptuğunda ne yazık ki subaplar yamulur ve ciddi bir masraf oluşur. Doğan SL’de döşemeler tek renk ve kum grisidir. 1992-1993 model arasında üretilen Doğan’lar SL versiyondur.

Tofaş Doğan SL kaç beygir?​

Genel bilgi
Litre başına güç | 60.7 bg/Lt
Tork | 132 Nm @ 2900 dev/dak 97.36 lb.-ft. @ 2900 dev/dak
Motor pozisyonu | Ön, boyuna
Motor hacmi | 1581 cm3 96.48 cu. in.

Tofaş Kartal tutulan modeli hangisi?​

TOFAŞ Kartal SLX (Süper Lüks Ekstra) modeli bu aracın en çok tutan modelidir. Bu modelde de Tempra motor motor vardır ve diğer modellere ek olarak hidrolik direksiyon, alaşımlı jantlar ve klima seçeneği vardır. Kartal S modeli ise SLX altyapısı ve SL donanımının karışımından oluşmuştur.
Tofaş Kartal nasıl bir arabadır?​
ülkemizde yıllardır bagaj hacmi konusunda rakipsiz olmuş tofaş modelidir. yol tutuş ve güvenlik zaafları, yüksek tüketimi, 100 km hızda 55 metreyi geçebilen fren mesafesi en büyük handikapları olmuşsa da servis ve yedek parça avantajıyla yıllarca satışta kalma başarısını göstermiş bir modeldir.

Doğan S mi L mi?​

Doğan S mi L mi?
Doğan SL’nin Doğan L’den tek farkı motordur. Doğan SL ‘de kullanılan motor, üstten tek eksantrikli tempra motordur. Bu araçlarda triger kayışı koptuğunda ne yazık ki subaplar yamulur ve ciddi bir masraf oluşur. Doğan SL’de döşemeler tek renk ve kum grisidir.

Şahin mi daha hızlı Doğan mı?​

Şahin mi daha hızlı Doğan mı?
Bu hayvan saatte 119 km hız ile koşarak “dünyanın yaşayan en hızlı kara hayvanı” ünvanını elde etmiştir. Şahin bundan nerdeyse üç kat daha hızlı. Bayağı doğan (Falco peregrinus), gökdoğan, alaca doğan ya da yalnızca doğan doğangiller (Falconidae) familyasından oldukça yaygın bir gündüz yırtıcı kuş türüdür.

Doğan S ne demek?​

Doğan SL. Doğan SL’nin Doğan L’den tek farkı motordur. Doğan SL ‘de kullanılan motor, üstten tek eksantrikli tempra motordur. Bu araçlarda triger kayışı koptuğunda ne yazık ki subaplar yamulur ve ciddi bir masraf oluşur.

Doğan S kaç yılında üretildi?​

99 yılından sonra SLX 1.6ie ve düz 1.6ie olarak farklı şekillerde satışa sunulmuştur. düz ielerde çelik jant yoktur. 1994 yılında Doğan S çıkmıştır.Sis farı yoktur.
Doğan SL motoru nasıl?​

Doğan SL kaç beygir?​

Doğan SL kaç beygir?
Doğan SLX`te kullanılan 1581 cc`lik, üstten egsantrikli, elektronik ateşlemeli motor Tempra ve Tipolar`da kullanılanla aynı. Doğan SLX`in motoru 5500 d/d`de 86 HP (DIN) güç ve 3000 d/d`de 12.8 kgm tork üretiyor.

Tofaş 1.6 motor kaç beygir?​

Tofaş 1.6 motor kaç beygir?
Teknik özellikler Tofas Sahin 1.6 (75 bg) 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997. 1581 cm3 96.48 cu. in. 86.4 mm 3.4 in.
 
Doğan SL modeli, Türkiye'nin otomobil endüstrisinde önemli bir yere sahip olan Tofaş tarafından üretilmiş ve 70'li yılların en popüler otomobillerinden biri olmuştur. Doğan SL'de Tempra'dan aktarılan üstten tek eksantrikli 1.6 litrelik ve 86 beygir gücünde bir motor kullanılmıştır. Bu motor, performans açısından kullanıcılarına yeterli gücü sunarak günlük kullanımda rahat bir sürüş deneyimi sağlamıştır.

Kartal SL ve SLX modelleri arasındaki farklar ise detaylı olarak açıklanmış. Kartal SL modeli karbüratörlü üstten eksantrikli motor ile gelirken, Kartal SLX modelinde ise Tampon ve aynalar boyasızdır, sis farı ve far yıkama özellikleri bulunmamaktadır. Ayrıca Kartal SLX modeli, hidrolik direksiyon, alaşımlı jantlar ve klima gibi ekstra özelliklere sahiptir.

Doğan ve Kartal modellerinde en çok tutulan modelin SLX olduğu belirtilmiş. Bu modellerin Türkiye'nin yol koşullarına uygun olduğu ve tercih edildiği vurgulanmış. Motor güçleri ve teknik özellikler detaylı olarak verilerek model çeşitlerinin kapsamlı bir şekilde açıklanmış.

Eğer daha fazla bilgi veya sorunuz varsa, memnuniyetle yardımcı olabilirim.
 
Geri
Üst