- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Doğalgazın avantajları nelerdir?
Doğal gaz diğer yakıt türlerine göre daha temiz bir yakıttır. İçerisinde kükürt ve organik kükürt bileşikleri yok denecek kadar azdır. Böylece yanma sonucunda kükürtlü gazların atmosferi kirletmesi söz konusu değildir. Doğal gaz yandığında kül bırakmaz, çöp dağlarında sorun yaratmaz.Doğalgazın kullanım alanları nelerdir?
Isınma ve sıcak su ve pişirme. Sanayide ise, küçük sanayi atölye ve fırınlarda üretim amaçlı olarak kullanılır. Demir-çelik, çimento, kimya sanayisinde, cam ve kiremit imalatında da yararlanılan doğalgaz, tekstil sektörü için de önemli bir enerji kaynağıdır.Doğalgazın dezavantajları nelerdir?
Gaz yanması astım riskini artıran ve kronik tıkayıcı akciğer hastalığını (KOAH) kötüleştiren azot oksitleri oluşturur. Doğal gazın çıkarımı ve kullanımı, küresel iklim değişikliğine neden olan ciddi tehlikelerdendir. Gaz, genel olarak kabul edilenden çok daha güçlü bir iklim değişikliği itici gücüdür.
Doğal gaz fiyatı ne kadar?
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde ocak ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Buna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine ocakta uygulayacağı satış fiyatı, mevcut tarifeye göre yüzde 25 artışla bin metreküp doğalgaz için 1860 lira oldu.Gaz nelerdir?
Maddenin üç halinden biri olan gazlar belirli bir şekli ve hacmi olmayan, yüksek basınçla bile sıvılaştırılamayan, akışkana denir. Gözle görülmeyip, elle tutulmayan gazlar, maddenin en düzensiz ve şekilsiz halidir. Gazlar moleküller arası çekim kuvvetleri en az olan maddelerdir.Doğalgaz nerede çıkarılır ve nerede kullanılır?
Sanayide; Fırınlarda üretim, ısıtma amaçlı kullanılır. Demir-çelik, çimento, kimya sanayisinde, cam ve kiremit imalatında gereklidir. Elektrik ihtiyacının önemli bir kısmı doğalgazla çalışan santrallerde üretilir.
Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Doğalgaz fatura yardımı için de e-devlet kaydı olmayan vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile kendilerine en yakın sosyal hizmet merkezlerine müracaat edebilecek.
Gaz çoğunlukla; yiyecek veya içecek tüketirken hava yutma veya bu yiyeceklerin sindirimi esnasında oluşur. İçeride biriken gaz, kişiyi rahatsız edeceği veya da sancıya ve karında şişkinliğe yol açabileceği için vücuttan atılması gerekmektedir.
Doğalgaz çevreye zarar verir mi?
DOĞAL GAZ ÇEVREYİ KİRLETMEYEN BİR YAKITTIR Doğal gazın yanma süreci neredeyse mükemmel işlediğinden atmosfere kirletici madde olarak çok az sayıda yan ürün salınır. Doğal gaz çevreye en az zarar veren fosil yakıtıdır, çünkü çevreyi en çok kirleten üç faktör doğal gaz dumanı içerisinde bulunmamaktadır.