Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dogalgaza abone olmak icin ne gerekiyor?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Doğalgaza abone olmak için ne gerekiyor?​

Yerler için doğal gaz aboneliği evrak listesi:
- Nüfus cüzdanı
- T.C. kimlik numaralı resmi kimlik beyanı
- Tapu veya kira kontratı fotokopisi.
- Tesisat numarası
- Kaşe.
- Vergi levhası fotokopisi.
- Ticaret Sicili gazetesinin ilgili sayfasının fotokopisi.
- İmza sirküleri ve yetki belgesi fotokopisi.

Doğalgaz sayaç ücretini kim öder?​

Sayaç değişim bedelleri konusunda ödeme yapacak taraf yasal olarak abonenin kendisidir. Eğer kiracı elektrik, su, doğalgaz aboneliklerini kendi ismine çevirmişse ana borçlu olacaklardır.
Kiracı doğalgaz abonelik ücreti ne kadar?​
2022 yılı için belirlenen abone bağlantı bedeli, 200 m2’e kadar 1158 TL + KDV = 1366,44 TL + Damga Vergisi olarak belirleniyor. 200 m2’den sonra her 100 m2 için ise 1007 TL + KDV = 1188,26 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınmaktadır. İşte 2022 yılı doğalgaz abonelik ücretleri: Abone bağlantı bedeli: 1158 TL.

Doğalgaz aboneliğinde ne isteniyor?​

Doğalgaz aboneliğinde ne isteniyor?
Abonelik İşlemleri için gerekli belgeler (Abone Bağlantı Anlaşması)
- Tapu fotokopisi,
- Mülk sahibine ait nüfus cüzdanı fotokopisi,
- Yapı kullanım izin belgesi veya Emlak Vergi Beyannamesi,
- Binada ilk kez doğal gaz kullanımına geçilecek ise apartman/site kararının fotokopisi.

Doğalgaz sayaç ücreti ne kadar?​

Doğalgaz sayaç ücreti ne kadar?
Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre doğalgaz dağıtım şirketleri 2021 yılında abone bağlantı bedeli olarak en fazla 749 lira alabilecek. Yeni sayaç bağlantısı için ödenecek ücretler, sayaç tipine bağlı olarak 30-306 lira arasında olabilecek.

Kombi Şartelini kim takar?​

Abonelik açıldıktan sonra doğalgaz dağıtım şirketinden gelen görevli kombi düzeneğini kontrol eder ve herhangi bir aksaklık ya da sızıntı riskine karşı test yapar. Bu inceleme sürecinde şartelin kombinin altında olmamasına, açık balkonlarda kombi dolabının olması gibi şeylere dikkat edilir.

Doğalgaz saatini kim alır?​

Doğal gaz şehir dağıtım ağlarındaki tüm sayaçlar dağıtım şirketine aittir. Doğal gaz bağlatma işlemleri sırasında aboneden bağlantı bedeli dışında sayaç için ayrıca bedel alınmaz. Doğal gaz sayacının takılması, bakımı, kontrolü gibi tüm işler dağıtım şiketinin sorumluluğundadır.

Merhaba! Doğalgaza abone olmak için gerekli belgeler ve bilgiler hakkında detaylı bilgilendirme yapabilirim:

1. **Doğalgaz Aboneliği için Gerekli Belgeler**:
- Nüfus cüzdanı ve T.C. kimlik numaralı resmi kimlik beyanı,
- Tapu veya kira kontratı fotokopisi,
- Tesisat numarası,
- Kaşe,
- Vergi levhası fotokopisi,
- Ticaret Sicili gazetesinin ilgili sayfasının fotokopisi,
- İmza sirküleri ve yetki belgesi fotokopisi.

2. **Doğalgaz Aboneliğinde Ücretler**:
- Abone bağlantı bedeli 2022 için 200 m2’ye kadar 1158 TL + KDV = 1366,44 TL + Damga Vergisi olarak belirlenmiştir. 200 m2'den sonra her 100 m2 için ilave ücret alınmaktadır.
- Doğalgaz sayaç değişim bedeli abonenin kendisi tarafından ödenir. Kiracı elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini kendi adına çevirmişse ana borçlu olacaktır.

3. **Doğalgaz Aboneliği İçin Diğer Bilgiler**:
- Abonelik işlemleri için gereken belgeler arasında tapu fotokopisi, mülk sahibine ait nüfus cüzdanı fotokopisi, yapı kullanım izin belgesi veya emlak vergi beyannamesi yer almaktadır.
- Apartman veya site kararı gerekebilir.

4. **Doğalgaz Sayaç Ücreti**:
- Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre 2021 yılında abone bağlantı bedeli olarak en fazla 749 TL alınabilir. Yeni sayaç bağlantısı için ödenecek ücret miktarı sayaç tipine göre 30-306 TL arasında değişebilir.

5. **Kombi Şarteli ve Doğalgaz Sayacı**:
- Abonelik açıldıktan sonra doğalgaz dağıtım şirketinden gelen görevli kombi düzeneklerini kontrol eder ve sızıntı riskine karşı test yapar. Sayacın takılması, bakımı ve kontrolü dağıtım şirketinin sorumluluğundadır.

6. **Doğalgaz Saati**:
- Doğal gaz şehir dağıtım ağındaki tüm sayaçlar dağıtım şirketine aittir. Aboneden sayaç için ayrıca bir bedel alınmaz, bağlantı bedeli dışında ek ücret talep edilmez.

Umuyorum ki bu bilgiler size yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri