Dogalgaz yardimi odemeleri nasil yapilacak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Doğalgaz yardımı ödemeleri nasıl yapılacak?​

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilecek. Destek ödemesi, hak sahibinin PTT kartına yatırılacak. Başvuran faturasını götürerek PTT’den ödemesini alabilecek.

Doğalgaz ödemesi nasıl alınır?​

Vatandaşların e-Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabileceği bilgisini veren Yanık, diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların ise destek miktarının kartlarına yatırılacağını dile getirdi.
‘Doğalgaz Tüketim Desteği’ne ‘https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti’ adresinden başvuru yapılabilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık doğal gaz yardımı için 216 bin kişinin başvurduğunu duyurdu.
Doğalgaz yardim ne zaman yatacak?
Ödemelerin mart ayı içinde yapılacağını hatırlatan Yanık, “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteği’nde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak 2 dönemlik belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL – 1150 TL arasında değişecek” dedi.
Doğalgaz faturası hesaptan nasıl ödenir?
“Kurum Adı” bölümünden hizmet aldığınız doğalgaz dağıtım kurumunu seçin. Kurumunuzun belirlediği hizmet/abone/hesap numarasını ilgili ekrana girin. Fatura tutarını ve ödeme yapmak istediğiniz hesap bilgilerini kontrol edin. “Onayla” tuşuna tıkladığınızda doğalgaz faturası ödemeniz gerçekleşecektir.

Doğalgaz yardımı ücreti nereden alınır?​

Doğalgaz yardımı başvurusu e-Devlet sistemi üzerinden devam ediyor. İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen doğalgaz yardımı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başladı. Doğalgaz yardımı ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında ödenecek.

Devlet doğalgaz yardımı yapıyor mu?​

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilecek.
İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet üzerinden yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak” dedi.
Doğalgaz yardımı ne kadar 2022?
Bakan Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteği’nde ödemelerin başladığını açıkladı. 18 Şubat 2022 tarihi itibarıyla başlayan doğalgaz desteği başvuruları sonrası 450-1150 TL arasında yapılacak olan ödemeler hesaplara yatırılmaya başlandı.
PTT’den doğalgaz yardimi nasil alinir?
“Doğalgaz Tüketim Desteği’ni hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek.

Doğalgaz faturası nereye ödenir?​

Doğalgaz faturaları, anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödenebildiği gibi İGDAŞ veznelerine gidilerek de ödenebiliyor.

Doğalgaz faturası hangi numarayla ödenir?​

Eski bir fatura veya tesisat numarası ile birlikte ödeme yapılabiliyor. Doğalgaz faturasında tesisat no alanı; ilk yedi hane tesisat numarası olup, sıfırlardan sonraki rakam ise daire numaranızın gösterildiği alan oluyor.
İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak.”

Geri