Doğalgaz sayacı neden çalışmaz?
Doğalgaz sayacının iç parçalarında meydana gelen hasarlardan dolayı sayaçların çalışması durabilir. Genelde buna sebep olan durum, sayaç içerisinde bir dişli çarkın kırılmasıdır. Bu durumda dağıtım şirketi yetkilileri sayacınızı değiştirecektir. Sayaçların bakım ve onarımından doğalgaz dağıtım şirketi sorumludur!Doğalgaz sayacında kontrol yazıyor ne yapmalıyım?
Kontrol : Sayaçta kredi ve vana kapalı durumda. Vana açmak için abonenin kartı takması bekleniyor. Kredi Az : Sayaçta kalan gaz kritik seviyede. Abonenin gaz alması bekleniyor.Doğalgaz gelmiyor ne yapmalıyım?
Eğer ocağa doğal gaz gelmiyor ise kombiye gaz gelmiyor demektir. Ocakta gaz yok ise dışarıdaki gaz saati vanası ve kesici bobini kontrol ediniz. Bobin pimini kendinize doğru çekiniz. Gaz gelmiyor ise fatura yatırılmadığı için gaz kesilmiştir veya dışarıdaki gaz saati üzerindeki gaz kesici gazı kesmiştir.
Doğalgaz sayacı nasıl yavaşlatılır?
Milliyet’in haberine göre enerji yetkililerinden edinilen bilgilere göre, doğalgazda kaçakçılık, elektrikteki gibi alternatif hat çekme yöntemi yerine daha çok sayaç üzerinde yapılan kurcalamalara dayanıyor. Bazı kişiler de sayacın dönüşünü yavaşlatmak için kadrana bal ve reçel döküyor.
Sayaç bozuksa ne olur?
elektrik sayacı bozulunca ne yapmalı Haberi Sayacınızın arızalı olması durumunda en yakın hizmet noktamıza dilekçeyle birlikte müracaat etmeniz veya ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezimizi arayarak kayıt oluşturmanız gerekiyor. Arızalı sayaçlar için tüketiciye geriye dönük eksik tüketim tahakkuk ettirilebiliyor.Doğalgaz sayacı sıfırlanır mı?
Buna göre sayaç göstergesinde okunan tüketim endeksi sıfırlanmaz, kullanım devam ettikçe sayaçta gösterilen değer de artmaya devam eder. Belirli bir zaman aralığındaki tüketimi ölçmek için ilk ve son endeks değerlerinin farkını almak gerekir. Faturanıza işlenecek dönemsel tüketim miktarı da bu fark alınarak bulunur.Doğalgaz saatinde servis yazması ne demek?
SERVİS : Sayacın kapatma sisteminde problem var. Servis durumu, yetki kartıyla kaldırılabilir. GEÇERSİZ: Sayaca okutulan kart, sisteme ait değil. HATALI : Okutulan kart, sayaca ait değil.
Doğalgazlı Ocak neden çalışmaz?
Ocak ve Kombi Çalışmıyor ise Sebepleri Nelerdir? Kapı dışında yer alan konutunuza bağlı gaz vanası kapalı olabilir Kapınızın dışına çıkarak gaz vanasını kontrol edin. Açık olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Açık değilse (boru ile aynı hizada değilse) açık konuma getirmenizi öneririz.
Sayac nasil durdurulur?
Sayacın diskini bir iğne ile delerek yavaşlatmak, kuvvetli mıknatıs yardımıyla sayacı dondurmaya çalışmak kaçak kullanım yöntemleridir. Mekanik sayaçların büyük kısmı elektronik (akıllı) sayaçlarla değiştirilmiştir.Elektrik sayacı bozulursa ne olur?
Doğalgaz sayacı her ay sıfırlanır mı?Buna göre sayaç göstergesinde okunan tüketim endeksi sıfırlanmaz, kullanım devam ettikçe sayaçta gösterilen değer de artmaya devam eder. Belirli bir zaman aralığındaki tüketimi ölçmek için ilk ve son endeks değerlerinin farkını almak gerekir.