Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dogalgaz sayac degisimi zorunlu mu?

Editör

Yeni Üye

Doğalgaz sayaç değişimi zorunlu mu?​

EPDK, 20 yılını dolduran sayaçların müşterinin talebi olmaksızın yeni sayaçlar ile değiştirilmesinin mevzuata uygun olduğunu açıkladı.

Doğalgaz usulsüz kullanım bedeli ne kadar?​

Doğalgaz usulsüz kullanım bedeli ne kadar?
Usulsüz kullanıma istinaden tüketiciye sayaç açma kapama bedelinin 3 katı kadar para cezası kesilir. NOT 1: 2021 yılı ile birlikte sayaç açma kapama bedeli 30.00 TL + KDV’dir.

Doğalgazda usulsüz kullanım nedir?​

Dağıtım sistemine veya sayaca ya da tesisata müdahale edilerek, tüketimin doğru tespit edilmesini engellemek suretiyle, tüketimin eksik veya hatalı ölçülerek ya da hiç ölçülmeden veya yasal şekilde tesis edilmiş sayaçtan geçirilmeden mevzuata aykırı bir şekilde tüketilmesi, kaçak doğal gaz kullanımı olarak kabul edilir …

Dogalgaz mührü Acılırsa cezası ne kadardır?​

Dogalgaz mührü Acılırsa cezası ne kadardır?
Mühür sökülerek sayaçlarda yapılan oynamalar, daha faturalara yansımadan görevliler tarafından tespit ediliyor. Böylece aboneler sayaç bedeli hariç 1300 lirayı bulan para cezası ödemek zorunda kalıyor. Bedel, yeni sayaç ve kullanılan gaz bedeliyle birlikte 2 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Doğalgaz sayaç değişimi ne kadar?​

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, dağıtım şirketlerinin 2021’de uygulayacağı abone bağlantı bedeli 749 lira oldu. Kombi için geçerli güvence bedeli 620 lira ve ön ödemeli sayaç değişim bedeli de 306 lira olarak belirlendi.

Doğalgaz sayacı değişimi ücretli mi?​

Doğalgaz sayacı değişimi ücretli mi?
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK), 20 yılını dolduran doğalgaz sayaçlarının müşteri talebi olmaksızın değiştirilmesinin mevzuata uygun olduğu bildirildi. Yeni sayaçların, dağıtım şirketlerinin mülkiyetinde olduğu ve bu sebeple müşteriden sayaç bedeli veya sayaç değişim bedeli kesinlikle talep edilemeyecek.

Usulsüz Kullanım nedir?​

Kendi adına elektrik satış sözleşmesi olmadan enerji tüketimi yapmak (bir başkası adına kullanım), abone grubu dışında elektrik kullanmak (ticarethanelerde mesken elektriği kullanmak), mühürsüz sayaçtan elektrik enerjisi kullanmak gibi durumlar usulsüz elektrik kullanımı sayılmaktadır.

Başkentgaz usulsüzlük bedeli nedir?​

Başkentgaz usulsüzlük bedeli nedir?
Usulsüz doğal gaz tüketiminin tespiti halinde dağıtım şirketi tarafından tutanak düzenlenir ve gerekli müdahale yapılır. Usulsüz kullanıma istinaden tüketiciye sayaç açma kapama bedelinin 3 katı kadar para cezası kesilir. 2021 yılı ile birlikte sayaç açma kapama bedeli 26,5 TL + KDV’dir.

Usulsüz ne demek?​

1. Usûlsüz olma durumu. 2. Usûle, nizâma aykırı iş, yolsuzluk.

Borcundan dolayı doğalgaz saati sökülür mü?​

Borcundan dolayı doğalgaz saati sökülür mü?
“Artık borcundan dolayı abonelerin doğalgaz sayacını sökmeyeceğiz. Bunun yerine sayaca kilit ve mühür takılacak. Sayacı sökülen abonenin, geçmiş dönemde yeniden abone olmak zorunda olduğunu anımsatan Gündüz, şimdi borç ödendiğinde buna gerek kalmadan aboneliğin devam edeceğini belirtti.

Gaz arzı durdurulmuştur ne demek?​

Abonenin belli bir süre için doğal gazı kullanmak istememesi ve tüketim borcunu ödemesi halinde sayacının mühürlenerek gazının kesilme işlemidir.

Doğalgaz sayaç değişimi ücretli mi?​

Doğalgaz sayaç değişimi ücretli mi?

Evet, doğalgaz sayaç değişimi ücretli değildir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun açıklamalarına göre, 20 yılını dolduran doğalgaz sayaçlarının müşteri talebi olmaksızın değiştirilmesi mevzuata uygun görülmüştür. Yeni sayaçlar dağıtım şirketlerinin mülkiyetindedir ve bu sebeple müşteriden sayaç bedeli veya sayaç değişim bedeli talep edilememektedir. Dolayısıyla, doğalgaz sayaç değişimi ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bu durumda, doğalgaz aboneleri sayaçlarının değiştirilmesi konusunda herhangi bir ücret ödemek zorunda değildir.

Geri