AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dogalgaz hatti nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Doğalgaz hattı nedir?​

Mavi Akım Rusya’dan Türkiye’ye doğal gaz nakletmek için Karadeniz geçişli büyük boru hattıdır. Boru hattı merkezi Hollanda olan Rus Gazprom ve İtalyan ENI ortaklığıyla kurulan Blue Stream Pipeline B.V. tarafından inşa edilmiştir.
Mersine doğalgaz nereden geliyor?
Bu sene Toroslar ilçesi Toroslar, Tozkoparan mahalleleri ile Mezitli ilçesi Çankaya ve Çamlıca mahallelerine doğal gaz ulaştırdık; 2020 yılı hedeflerimiz arasında ise Toroslar ilçesi Çukurova, Buluklu Mahalleleri, Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi, Tarsus ilçesi Gazipaşa ve Bağlar mahalleleri bulunuyor”.

Türkiye’den geçen doğalgaz boru hatları nelerdir?​

Rusya-Türkiye Doğalgaz Boru Hattı, Mavi Akım Gaz Boru Hattı, Doğu Anadolu Doğalgaz Ana İletim Hattı (İran-Türkiye), Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı (BTE) ve Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Enterkonneksiyonu (ITG) faal olarak çalışırken, Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Türk Akım Gaz Boru Hattı …
Doğalgaz hattı nereden geliyor?
Rusya – Samsun – Ankara Doğal Gaz İletim Hattı (Mavi Akım) 2003 yılında işletmeye alınan, Mavi Akım Projesi’nin Türkiye topraklarındaki kısmı Samsun’dan başlayarak Amasya, Çorum, Kırıkkale üzerinden Ankara’ya ulaşmakta, Ahiboz yakınlarında Malkoçlar-Ankara iletim hattı ile birleşmektedir.
Doğalgaz ülkemize Rusya ve İran’dan boru hatlarıyla, Cezayir ve Nijerya’dan sıvılaştırılmış şekilde deniz yolu ile gelmektedir. Daha doğrusu satın alınmaktadır. Bunun yanı sıra Azerbaycan ve Türkmenistan ile de doğalgaz temini için çeşitli anlaşmalar yapılmıştır.
Mersinde doğal gaz var mı?
Mersin’in doğal gaz konforunu yaşadığını söyleyen Aksa Çukurova Doğalgaz Mersin Bölge Müdürü Serhat Kasapoğlu, 5 ilçede, 113 bin aboneye doğal gaz dağıtım hizmeti verdiklerini açıkladı. Çevresindeki pek çok ile nazaran doğalgaz ile geç tanışan Mersin’de, 113 bin aboneye ulaşıldı.

Mersinde neden doğalgaz yok?​

Mersin’de bir kavşakta yapılan alt geçit çalışmalarında ana boru hattının delinmesi nedeniyle kent genelinde gaz kesintisi yaşanıyor.
Ankaraya doğalgaz nereden geliyor?
26 Ekim 1986 tarihinde inşasına başlanan hat ile taşınan doğalgaz, 23 Haziran 1987 tarihinde ilk durağı olan Hamitabat Trakya Kombine Çevrim Santrali`ne ve Ağustos 1988`de Ankara`ya ulaşmıştır.

Geri