Doğalgaz gazi indirimi var mı?
Bilindiği üzere gazi ve şehit yakınlarına ve harp malullerine elektrik ve su faturasında indirim sağlanmakta; ancak önemli diğer gider kalemlerini oluşturan doğalgaz, internet ve telefon faturalarında herhangi bir indirim sağlanmamaktadır.Gazi yakını kartı kimlere verilir?
Hayatını kaybedenlerin,Amcası şehit olan şehit Yakını sayılır mı?
Anne ya da baba sadece şehidin yakını değildir.Anne ve baba şehide can ve kan verendir. Şehidin amcasının oğlu,şehidin dayısının kızı,şehidin halasının oğlu ,şehidin amcası,dedesi ,dayısı,halası ,kayınpederi,kaynanası için şehit yakını diyebilirsiniz.
Gaziler nelerden faydalanabilir?
Kanun ile harp ve vazife malullerine kamuda istihdam hakkı, faizsiz konut kredisi hakkı, ücretsiz seyahat hakkı, elektrik ve su indirimi, ana babaya aylık bağlanmasında muhtaçlık şartının kaldırılması, ek ödeme ve öğrenim yardımı gibi birçok yeni hak sağlanmış ve önceden sağlanmış olan haklarda da kapsam …
Doğalgaz indirimi nasıl yapılır?
Doğalgaz desteği, sosyal yardımlaşma ya da E-Devlet üzerinden müracaata açık olacak. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilecek.Gazi Yakınları nelerden faydalanır?
Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gazilere…Gazi ücretsiz seyahat kartı kimlere verilir?
Ücretsiz Seyahat Kartını Kimler Alabilir? Ülkemizde engel durumu olan, yaşlılar, gazi ve şehit yakını olan kişiler için devlet tarafından bulundukları il ve ilçelerde ücretsiz olarak toplu taşıma hizmeti veren tüm işletmelerde kullanabilmesi açısından ücretsiz seyahat kartı imkanı sunulmaktadır.
Şehit çocuğu nelerden faydalanır?
Bu Kanunlar kapsamında; ölüm yardımı ve harcırah ödenmesi, Sosyal Güvenlik Kurumunca dul ve yetim aylığı bağlanması, faizsiz konut kredisi verilmesi, şehit çocuklarından yüksek öğretimde katkı payı alınmaması, iş hakkı sağlanması, elektrik ve su ücreti indirimi, özel öğretim kurumlarından ücretsiz yararlanması, SGK …