Dogalgaz fatura gecikme bedeli ne kadar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
128.274
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Doğalgaz fatura gecikme bedeli ne kadar?​

6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 5′ inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan gecikme zammı oranının, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere %1,6 olarak belirlenmesine, mezkur madde gereğince karar verilmiştir.

Doğalgaz faturası okunmadı ne yapmalıyım?​

“Doğalgaz faturası gelmedi ne yapmalıyım?” diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım. Doğalgaz faturası gelmeyen kimseler, tesisat numaraları ile birlikte İGDAŞ veznelerine müracaat edebiliyor. İGDAŞ Çalışma saatleri : Sabah 08:00 – 12:00 Öğle 13:00 – 17:00 arasıdır.
Doğalgaz kilidi nasıl açılır?
Abone tüm borcunu ödedikten sonra, dağıtım şirketini başvurduğunda iki iş günü içerisinde doğal gaz açılışı gerçekleştirilir. Borçtan dolayı yapılan gaz kesme işlemi için açma kapama ücretini de ödemeniz gerekir. Açma kapama bedeli bir sonraki faturanıza yansıtılır.
Doğalgaz yardımı nakit alınır mı?
Dar gelirli vatandaşlar devletin verdiği yardımlar ile rahat bir nefes alıyor. İhtiyaç sahibi ailelere doğalgaz desteğinin verileceğinin açıklanmasının ardından detaylar yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. 1.150 TL nakit parayı PTT’den anında çekebiliyorsunuz, faturanızı yanınızda getirmeniz yeterli oluyor.

Doğalgaz faturası bir gün gecikirse ne olur?​

DOĞALGAZ FATURASI KAÇ GÜN GECİKİRSE KESİLİR 2022? Doğalgaz abonesi faturasını son ödeme tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödemezse en az 3 gün önceden haber verilmek koşuluyla hizmet veren firma tarafından doğal gazı kesilebilir.

Doğalgaz faturası kaç gün gecikirse kesilir 2021?​

İşte ‘Doğalgaz faturası son ödeme tarihinde ödenmezse ne zaman kesilir?’ sorusunun cevabı: Faturanızı son ödeme tarihinden sonraki 15 iş günü içinde ödemezseniz, üç gün öncesinde ihbarname yollanarak sayaç vanası aparatlanır ve gaz kullanıma kapatılır. Gazı kendiniz açmanız durumunda usulsüz kullanım cezası ödersiniz.
Doğalgaz Sayacı okunmazsa ne olur?
Bu kapsamda, sayaç okunamayan tüketiciler için mevsimsellik de dikkate alınarak tüketicinin son 2 yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden veya tüketicinin geçmiş tüketimi olmaması durumunda kendi beyanına göre kıyasen faturalandırma yapılacak.
Doğalgaz fatura Sorgulama Nasıl Yapılır?
İGDAŞ FATURA SORGULAMA NASIL YAPILIR? İGDAŞ borç sorgulama için öncelikle İGDAŞ resmi internet sitesi olan www.igdas.com.tr adresine giriş yapın. Daha sonra bu site içerisinde sağ üst kısımda “Online İşlemler” bölümüne tıklayın. Buraya tıkladığınızda yeni bir sayfa açılacaktır.

Doğalgaz mühür Nasıl Açılır cezası?​

Mühür sökülerek sayaçlarda yapılan oynamalar, daha faturalara yansımadan görevliler tarafından tespit ediliyor. Böylece aboneler sayaç bedeli hariç 1300 lirayı bulan para cezası ödemek zorunda kalıyor. Bedel, yeni sayaç ve kullanılan gaz bedeliyle birlikte 2 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Kapalı olan doğalgaz nasıl açılır?​

Doğal gaz açtırma işlemi için, abone kimlik fotokopisi ve kapattırdığı gazın açılmasını talep eden dilekçeyle dağıtım şirketine başvurmalıdır. Bu işlem için aboneden yalnızca açma kapama bedeli alınır. Bu bedel 2021 yılında, tüm dağıtım şirketleri tarafından 26,5 olarak tahsil edilmektedir.
Doğalgaz yardımları hesaplara yattı mı?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen doğal gaz tüketim desteğinde ödemelerin başladığını açıkladı. 18 Şubat’ta başlayan doğalgaz yardımı başvurusunda 230 bin haneye destek verildi. Birinci taksiti olarak toplamda 80,5 milyon lira hesaplara yatırıldı.
Doğalgaz yardimi hesaplara ne zaman yatar?
Destek ödemesi, hak sahibinin PTT kartına yatırılacak. Başvuran faturasını götürerek PTT’den ödemesini alabilecek. Doğalgaz ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez (mart ve ekim) gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Doğalgaz faturası 1 ay ödenmezse ne olur?​

Doğalgaz faturası son ödeme tarihinden kaç gün sonra kesilir?​

Abonenin; faturasını son ödeme tarihinden itibaren on beş gün içerisinde ödememesi halinde en az üç gün önceden haber verilmek suretiyle doğal gaz arzı durdurulabilir.
Doğalgaz kaç faturadan sonra kesilir?
Doğal gaz faturası son ödeme tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödenmezse 3 iş günü öncesinden haberdar edilerek abonenin doğal gazı kesilebilir. Doğal gaz arzı durdurulduktan sonra fatura ve gecikme faizi bedellerinin yanında aboneye kapama açma bedeli adı altında ayrıca bir ücret daha çıkarılır.
 
Geri
Üst