AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dogalgaz elektrik yardimi kimlere verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Doğalgaz elektrik yardımı kimlere verilir?​

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceğini bildiren Bakan Yanık şunları söyledi: “Doğalgaz Tüketim Desteği’ni hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz.

Fatura yardımından kimler yararlanabilir?​

Elektrik fatura yardımından kimler faydalanabilir, belli oldu. Kronik hastalığı nedeniyle evinde medikal cihaz kullanan yurttaşlara, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından elektrik desteği sağlanıyor. Sosyal yardım almaya hak kazanan yurttaşlara, 103-205 TL arasında elektrik faturası desteği ödeniyor.
Gaz yardim parasi ne zaman yatacak?
ÖDEMELER NE ZAMAN? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen doğal gaz tüketim desteğinde ödemelerin (23 Mart) başladığını açıkladı.
Doğalgaz faturası yardımı kimlere verilir?
Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya yaşamlarını cihaza bağlı sürdüren kişilerin yaşadığı hanelere yüzde beş ek ödeme yapılacak. Doğalgaz tüketim yardımı miktarı, iki defada ödenmek üzere yılda toplam 450 lira ile 1150 arasında değişecek.

Elektrik ve doğalgaz yardımı nasıl alınır?​

Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor. Evde Bakım Yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar destek veriliyor.

Doğalgaz desteği kimlere verilir?​

Doğalgaz fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır?
Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Doğalgaz fatura yardımı için de e-devlet kaydı olmayan vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile kendilerine en yakın sosyal hizmet merkezlerine müracaat edebilecek.

Geri