AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dogal kefir mayasi nereden alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğal kefir mayası nereden alınır?​

Ilk kefir mayası nasıl elde edilir?​

Kafkas halkı fermente sütün bir kısmını tulumdan alıp yerine tekrar yeni süt ekleyerek fermantasyon işleminin sürekliliğini sağladıktan sonra birkaç hafta içerisinde tulumda süngerimsi yapılar halinde protein pıhtıları oluşturmuş, böylelikle kefir mayası bulunmuştur[1].
Evde Kefir Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kefir tanelerini plastik kaşık ile kavanozdan alıp cam sürahinin dibine koyuyoruz.
- Üzerine ılık sütü (ortalama 25 derece) döküyoruz.
- Sürahinin ağzını streç film ile kaplayıp bir iki delik açıyoruz, karanlık odada 24 saat bekletiyoruz.
Hazır kefir buzlukta saklanır mı?
Derin Dondurucu İle Dondurma – Kefir mayasını uzun süreli saklamayı düşünüyorsanız, sizin için ideal seçenek derin dondurucudur. Derin dondurucuda kefir mayasını en fazla 2 ay kadar saklayabilirsiniz.
Su kefiri nasıl çoğaltılır?
Kurutulmuş su kefiri tanelerini tekrar canlandırıp mayalandırmak için, 4-5 saat oda sıcaklığındaki içme suyunda bekletin. Büyüyüp, yumuşamaya başladıklarında mayalanma tarifine göre mayalayın. ilk mayalamada 48-72 saat kadar bekletin. Bu sürenin sonunda hazır olan kefiri içmeyin, dökün.

Kefir mayası neden oluşur?​

Kefir; inek, koyun veya keçi sütünün kefir mayası olarak adlandırılan özel bir maya türü ile fermente edilmesi sonucunda elde edilen, tadı ve kıvamı ayrana benzeyen tuzsuz ve ekşimsi tadı olan bir içecektir.

Kafkas kefir mayası nasıl yapılır?​

Kefirin Yapılışı; Oda sıcaklığında olan 1 Litre ılık süte Kafkas Kefir Mayasını katın, sütü iyice karıştırın. Kabın kapağı kapatılır ve süt 20-25 C ‘de kalacak şekilde, kap güneş almayan bir yere bırakılır. Çevre ısısı düşük ise kabın etrafı bezle sarılır. Kabın 20-30°C’ lerde olması sağlanır.
Nedenleri: Eğer kefir mayanızı uzun süre (10 günü aşan) buzdolabında bekletirseniz, çok yaygın olarak suda bekletmek gibi bir hata yapılıyor, mayanız aktivitesini yitirebilir. Kefir mayanızı buzdolabında muhafaza edemediyseniz veya elektrikler gitmiş uzun süre kefir mayası sıcakta kalmışsa mayanız bozulmuştur.
1 litre süte ne kadar kefir mayası?
Kapağını kapatın, bir havlu ile sarıp karanlık bir oda dolabına koyun. Normalde 1 litre süte 15-20 gram ceviz kadar kefir tanesi yeterli olur. Nohut kadar kefir de mayalar ama aynı miktar sütü mayalaması sadece daha uzun sürer. Kefirin mayalanması 8-24 saat sürer.
Hazır kefir açıldıktan sonra kaç günde tüketilmeli?
Kefirin muhafaza koşulları çok önemlidir. -Son kullanım tarihine kadar +2 – +4 ⁰C de Buzdolabında sıcaklığında saklanmalıdır. -Kapağı açıldıktan sonra ( +2 – +4 ⁰Ⅽ’de Buzdolabında ) 3 gün içerisinde tüketilmelidir.

Buzlukta kefir nasıl saklanır?​

– Öncelikle kefir mayasını düzgün şekilde yıkayıp kurulamanız gerekiyor. – Hava almayan bir plastik kap ya da havası çıkarılmış bir buzdolabı poşetine dikkatli şekilde kefiri yerleştirin. – Daha sonra buzluk bölümünde ya da derin dondurucu kısmında saklayabilirsiniz.
 
Geri
Üst