AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dogal kaynaklarin korunmasi icin neler yapabiliriz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doğal kaynakların korunması için neler yapabiliriz?​

1-İsraftan kaçınılmalı 2-Yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımı arttırılmalı 3-Çevremizi temiz tutmalı 4-Ormanlık alanlar korunmalı 5-Geri dönüşümlü ürünler tercih edilmeli 6-Sular kirletmemeli 7-Fabrika bacalarına filtre takmalı 8-Hayvanlara zarar vermemeliyiz.

Doğal kaynakların hızla tükenmesinin nedenleri nelerdir?​

Doğal Kaynakların Hızla Tükenmesinin 6 Sebebi
Doğal Kaynaklar Nelerdir? Doğal Kaynak Nedir? (Çeşitleri ve Ekonomisi)
Doğal kaynaklardan hangisi canlı yaşamının devamı için hayati öneme sahiptir?
Ormanlar yüksek derecede ekonomik değer taşıyan doğal kaynakların başında gelmektedir. Ürettikleri odun hammaddeleri dışında tüm canlıların yaşamında önemli yeri olan ekolojik süreçler bakımından da büyük değerlere sahiptir.
Doğal olarak tekrarlanan kaynaklar nelerdir?
Yenilebilir ve Yenilenemeyen Doğal Kaynaklar. Ayrıca, doğal kaynaklar yenilenebilir (tükenmeyen) veya yenilenemeyen (tükenen) kaynaklar olarak sınıflandırılabilir.

Doğal kaynak nedir örnek veriniz?​

Hava, su, toprak, bitki örtüsü, hayvanlar ve madenler Dünya’nın doğal kaynaklarını oluşturur. Petrol, kömür, doğal gaz, ormanlar vb. İnorganik Kaynaklar. Tarım toprakları, su ve mineraller, madenler vb.

Tükenen doğal kaynaklar nelerdir?​

Fosil yakıtlar, linyit, petrol, kömür, doğalgaz, taşkömürü, bor, nükleer enerji, uranyum gibi kullanıldığında tükenebilen ve yenilenemeyen enerji kaynaklarına “tükenebilir enerji kaynakları” denir. İnsanlar ihtiyaçlarını bu kaynaklardan karşılar.
Petrol ve doğal gaz gibi fosil yakıtların yeraltında oluşumu, geniş jeolojik bir zaman ve uzun bir süreç gerektirmektedir. 2050 yılına kadar yakıt kaynaklarının çoğunun yeryüzünden yok olacağı tahmin edilmektedir. Doğal gazın yok olmasıpetrolden biraz daha uzun sürebilir ve yaklaşık 60 yıl alabilir.
 
Geri
Üst