Dogal gaz sayaci okunmadi ne yapmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Doğal gaz sayacı okunmadı ne yapmalıyım?​

Doğalgaz sayacı okunmadı ne yapmalıyım?
- Okuma yapılmayan doğalgaz sayaçları için Başkent Doğalgaz’ın resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.
- DOĞALGAZ SAYACI OKUNMADI!
- Doğalgaz tüketimi faturalandırma işlem sırası şu şekilde;
- ONLİNE işlemlerden (fatura sorgulama veya alacak sorgulama) seçeneğini seçiyoruz.

Doğalgaz saatinin fiyatı ne kadar?​

Sayaç fiyatları ise 35-620 lira arasında olacak. DUVAR – Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz dağıtımında bağlantı ve hizmet bedellerinin üst sınırlarını belirledi. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre doğalgaz dağıtım şirketleri 2021 yılında abone bağlantı bedeli olarak en fazla 749 lira alabilecek.
Doğal gaz tüketimi nasıl hesaplanır?
- Sayaçtan Ölçülen Hacim (m3) = Son Endeks – İlk Endeks.
- Düzeltilmiş Tüketim (m3) = Sayaçtan Ölçülen Hacim (m3) x Düzeltme Katsayısı (K)
- Tüketim (kWh) = Düzeltilmiş Tüketim (m3) x {Fatura Döneminin Fiili Üst Isıl Değeri (kcal/m3) / 860,42 (kcal/kWh)**}
Elektrik faturam okunmadı ne yapmalıyım?
Bu durumda size en yakın hizmet noktamıza başvurarak veya 444 4 372 numaralı Enerjisa Çağrı Merkezimizi arayarak Dağıtım Şirketinize iletilmek üzere sayaç okuma talebinde bulunabilir; sayacınızdaki son tüketim değerlerini bildirerek, faturanızın oluşturulması için talepte bulunabilirsiniz.
Doğalgaz saati bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Doğalgaz sayaçları arızalandığından gerçek tüketime göre daha az veya daha fazla bir miktar ölçüm yapar. Böyle bir durumdan endişe ederek arıza bildirimi yaptığınızda doğalgaz dağıtım şirketi yetkilileri sayacınız kalibrasyon laboratuvarında inceleyerek hatayı ortaya çıkarır.

ECA doğalgaz sayacı nasıl okunur?​

Sayaçta m3 nasıl okunur?
- Dönemsel harcanan gaz miktarı = Son Endeks – İlk Endeks.
- Sayaçtan Ölçülen Hacim ( m3 ) = Son Endeks – İlk Endeks.
- Düzeltilmiş Tüketim Miktarı ( m3 ) = Sayaçtan Ölçülen Hacim ( m3 ) x Düzeltme Katsayısı (K)

Geri